La Vinyeta_ebook_Diego Espada 900x500 1 La Vinyeta_ebook_Diego Espada 900x500 1
BLOG

Viu l’Alt Empordà inclusiu per terra, mar i aire

BLOG

Viu l’Alt Empordà inclusiu per terra, mar i aire

L’Alt Empordà és terra de tramuntana. Aquest vent del nord dibuixa el paisatge net i sec d’una de les tres comarques gironines amb façana marítima.

La Vinyeta_ebook_Diego Espada 900x500 1

En un dia assolellat, dos homes en cadira de rodes avancen per un camí entre les vinyes de La Vinyeta. El responsable del celler els acompanya. Imatge de Diego Espada.

Us hi esperen cales i platges d’aigües cristal·lines i paisatges de somni. El turisme actiu hi és ben present amb nombroses propostes per terra, mar i aire. L’Alt Empordà també és un passeig per la història. S’hi poden visitar dòlmens i menhirs megalítics, restes gregues i romanes, i edificis romànics, gòtics i modernistes. També és terra de bon menjar i bon vi. I tot plegat, amanit per la constant presència de Salvador Dalí.

Part d’aquesta oferta la podeu descobrir a Els sentits de la descoberta, el llibre digital d’experiències inclusives a la Costa Brava i al Pirineu de Girona en el qual diversos amfitrions del territori amb diferents capacitats ens guien per l’experiència. El recull inclou materials audiovisuals amb el testimoni dels amfitrions i també de les entitats turístiques i els professionals del sector que treballen pel turisme inclusiu. Tots els materials audiovisuals inclouen subtitulació en català i interpretació en LSC. Benvinguts a l’Alt Empordà.

 

Voleu volar o navegar?

Si voleu experimentar la llibertat de volar, no us podeu perdre una visita al Windoor Realfly d’Empuriabrava. Al túnel del vent, un cilindre transparent d’uns 14 metres d’altura, podreu volar. Sí, tal com sona. El passat mes de gener les instal·lacions van acollir una sessió de vol adaptada per a voladors amb mobilitat reduïda, una iniciativa emmarcada en el projecte europeu #WindTunnelHandifly.

 

Tunel del vent_ebook_Diego Espada 1024x553 1

Dins el cilindre del túnel del vent, un home amb un dispositiu que li subjecta les cames experimenta el vol. Dos monitors l’assisteixen. Imatge de Diego Espada.

 

Si preferiu el mar, activitats com el caiac o la vela us esperen a l’Alt Empordà. A LlançàSK Kayak té experiència en guiatges per a persones amb discapacitat sensorial, física o cognitiva. Ofereix productes a mida en un entorn privilegiat: el Parc Natural del Cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. I l’Escola de Vela del Club Nàutic l’Escala disposa d’embarcacions de maniobra simplificada i insubmergibles per a tothom.

Un passeig per la història

Empúries, la porta d’entrada a la península de grecs i romans, es troba al municipi de l’Escala, davant del mar. És el jaciment arqueològic grecoromà més important de Catalunya. Durant la visita, es poden trepitjar els carrers de la ciutat grega i de la ciutat romana, i contemplar els mosaics que decoraven els terres de les cases benestants. N’hi ha 150. Durant els mesos més freds de l’any es cobreixen per protegir-los, però fins a principis de tardor encara es poden veure.

Empuries_ebook_Diego Espada 1024x690 1

A les Ruïnes d’Empúries, dos homes en cadira de rodes avancen per una passarel·la de fusta que els duu a la ciutat grega. Imatge de Diego Espada.

 

La visita és accessible per a tots els públics. Hi ha aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda davant l’edifici de recepció als visitants. També hi ha recorreguts senyalitzats per a usuaris de cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda. Les instal·lacions disposen de bucle magnètic i material de suport per a persones amb discapacitat visual i auditiva.

Saltar al contingut