Parc de les olors Celra_Ebook_Diego Espada copia Parc de les olors Celra_Ebook_Diego Espada copia
BLOG

Vacances a mida per als sèniors a la Costa Brava

BLOG

Vacances a mida per als sèniors a la Costa Brava

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha presentat les propostes de turisme accessible i sènior a FiraGran, el 24è Saló de la Gent Gran de Catalunya.

El Patronat hi ha donat a conèixer les propostes incloses a Els sentits de la descoberta, el llibre digital d’experiències inclusives a la Costa Brava i al Pirineu de Girona en el qual diversos amfitrions del territori amb diferents capacitats ens guien per l’experiència. Al Saló també s’hi han presentat les propostes de turisme sènior de municipis com Lloret de Mar i Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

 

Platja d’Aro per a tothom

Platja d’Aro és un centre comercial a l’aire lliure. La seva façana marítima de més de dos quilòmetres de platja complementa les cales petites i pedregoses de S’Agaró, on es pot gaudir d’un camí de ronda que esdevé un passeig entre pins i penya-segats. Els carrers empedrats del nucli antic de Castell d’Aro, que transporten a altres temps, acaben d’arrodonir l’oferta.

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró disposa de 16 parcs de salut, espais dedicats a la petanca i oferta de natació, ioga o ciclisme. A més, esdevé un entorn perfecte per a la marxa nòrdica i el senderisme. En aquesta guia de senderisme, podeu accedir a un recull de propostes més o menys exigents que inclouen, també, propostes accessibles, com una ruta urbana per les escultures de Platja d’Aro i un itinerari pels estanys del Ridaura.

Parc dels Estanys_Jordi Mas copia 2

Platja d’Aro forma part del Pla d’Accessibilitat Turística del Consell Comarcal del Baix Empordà, que té l’objectiu de posar en valor el municipi com a destinació accessible. Disposa de diversos espais acreditats, com l’Oficina de Turisme, on també hi ha bucle magnètic, un mapa en Braille i pictorització dels serveis públics. A més, durant la temporada d’estiu, la Platja Gran, la Cala Rovira i Sa Conca disposen de passarel·les i línies de vida, lavabos i dutxes adaptades, zona d’ombra, cadires i crosses amfíbies i servei d’assistència al bany. I si necessiteu localitzar una plaça d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, ho podreu fer ràpidament amb l’aplicació gratuïta Park4dis.

Platja

“Lloret de Mar es gaudeix a qualsevol edat”

Així ho asseguren des de Lloret de Mar, una ciutat que s’adapta a les necessitats dels seus visitants. Passejos tranquils davant del mar o visites al patrimoni històric i arquitectònic de Lloret són algunes de les propostes d’aquest municipi per a les persones sènior. Les podeu consultar totes a l’apartat web de Lloret Turisme dedicat al turisme sènior.

Senior power_Lloret Turisme

Una bona manera de descobrir l’essència de Lloret de Mar és gaudir dels itineraris a peu que descobreixen els boscos de l’entorn lloretenc i els que ressegueixen el litoral a través del camí de ronda. En aquest cas, tant si el feu cap al nord, direcció a Tossa de Mar, com cap al sud, direcció a Blanes, el camí de ronda es converteix en una excel·lent proposta per combinar la pràctica esportiva amb les magnífiques vistes de la Costa Brava. 

En l’àmbit cultural, Lloret de Mar té un ampli ventall d’activitats per conèixer la història i el caràcter de la vila des de diferents àmbits: el Lloret dels ibers, el Lloret dels indians, el Lloret mariner… Turisme actiu i gastronomia saludable us portaran a gaudir d’unes vacances plenes de salut i benestar. I aquest 2023, Lloret de Mar té l’honor de ser la Capital de la Cultura Catalana. Un altre motiu per visitar aquesta població marítima de la Selva.

Saltar al contingut