LRB03691 1 LRB03691 1
BLOG

Troba el benestar a través de la dansa i el barre

BLOG

Troba el benestar a través de la dansa i el barre

avatar Bibiana Motos

No patiu si el gimnàs no és la vostra opció preferida, sempre hi ha altres maneres d'estar en forma, cuidar de la salut i aconseguir el benestar!

Per a moltes persones, anar el gimnàs es pot convertir en una rutina molt monòtona i acaba avorrint-los i desmotivant-los ja que, al cap i a la fi, el fet d’anar al gimnàs és com qualsevol altre hàbit i consisteix a fer sempre el mateix. I tot i que està bé que acostumem al nostre cos a un bon ritme d’activitat física constant, de tant en tant ve de gust canviar, o no? 

Si el que busques és practicar una disciplina diferent i, a més, vols continuar corregint la teva postura o augmentar la resistència, sabem quina és l’activitat que has de practicar: lentrenament barre, una disciplina molt elegant que permet posar-te en forma d’una manera molt dinàmica mentre treballes tot el cos. N’havies sentit mai a parlar? No et preocupis! Avui la Clara Cano ens explicarà com han influït la dansa i el barre en la seva vida personal i professional, i quins beneficis ens pot aportar al cos si incorporem aquesta metodologia al nostre dia a dia. Som-hi!

Lola Ruiz Bueno 1

Fotografia de Lola Ruiz Bueno

La Clara Cano va començar a ballar quan només tenia quatre anys, i des de llavors ha practicat la dansa clàssica, contemporània i jazz. També ha fet classes de dansa espanyola i de hip-hop, i va examinar-se de ballet per la Royal Academy of Dance. Amb el temps va començar a treballar com a professora de ballet, i també impartia classes de dansa creativa i contemporània a la mateixa escola que l’havia vist créixer. 

En aquells moments, els caps de setmana l’escola oferia un servei de formació a les ballarines que formaven part de grups de competició. Dins d’aquests entrenaments, el treball de condicionament físic era vital. L’objectiu era poder treballar el cos d’una altra manera, focalitzant els objectius a millorar la tècnica i la resistència, a l’hora d’augmentar la  tonificació i la força. 

“Aquestes classes van començar a ressonar molt en mi. M’encantava preparar-les i dur-les a terme”, explica Cano, afegint que també li motivava el fet que es tractés d’alumnes de més edat. Quan la pandèmia de la Covid-19 va portar a l’inevitable confinament, totes les classes es van començar a fer en línia, inclosa la de condicionament físic. En aquell moment, l’objectiu de la Clara va ser arribar no només a les alumnes sinó també a les seves famílies. 

“Durant la pandèmia va ser quan vaig descobrir el mètode barre. Vaig començar a buscar informació, a contactar amb professionals del mètode i a plantar la llavor que, sense saber-ho, creixeria l’any següent”, assegura. La Clara sentia la necessitat de compartir aquest moviment amb dones, i així ho va fer.

LRB03670 1

Fotografia de Lola Ruiz Bueno

Per ella, la dansa és el motor que impulsa el seu dia a dia, i alhora, la seva manera d’expressar-se i alliberar-se. Després de pensar molt en com incloure aquesta passió en el seu dia a dia laboral i poder viure d’això, va decidir apostar per ella mateixa en un projecte emprenedor que combinava la dansa i l’esport. És així com va néixer el primer estudi de barre de la Costa Brava.

El barre es pot definir com “l’spinnig de la dansa”, un mètode d’entrenament funcional que fusiona el ioga, el pilates i el ballet. És una pràctica apta per a tothom, i no cal haver practicat cap de les disciplines que inclou. A més, per a les persones que ja tenen nocions de dansa i descobreixen el barre, els permet tornar a sentir aquelles papallones pròpies de  tornar a ser una ballarina empoderada. Cal remarcar que el barre és únic a cada estudi ja que cada professional que imparteix aquest mètode ho fa amb el seu estil i, per tant, el que trobareu a ClaB Danza y Barre és el propi mètode de la Clara. 

IMG_1629 1

Clab Danza & Barre

Per a totes aquelles persones que no troben una activitat física que els motivi, la Clara recomana provar el barre, una disciplina dinàmica on es treballa la part purament física, com les cames, el gluti, l’abdomen i els braços. És un entrenament sense cap mena d’impacte i gens agressiu pel cos. Cal mencionar que els beneficis que aporta aquest mètode resideixen en tres pilars: el cos, la ment i les emocions. Per una banda, amb la part física millores la tonificació, la postura, l’allargament de musculatura i la resistència. També cal destacar, però, que es tracta d’una eina que permet sentir-se viva, forta, enèrgica i fa estimar el mateix cos.

Cano parteix de la filosofia “body positive” a les seves classes, basada en l’acceptació dels cossos i que parteix de la premissa que tots són bonics i aptes per a moure’s. A més, el barre també comporta una part emocional molt important basada en la connexió amb el cos i el present. Es tracta de dedicar-te una estona a la setmana només per a tu. 

Segons l’opinió de la Clara, per notar canvis i veure que el mètode funciona, la fórmula ideal és practicar el barre 2-3 vegades a la setmana, i compaginar diverses classes. Per exemple, fer una sessió de barre workout i una d’stretch barre i, així, fet un entrenament complet. Si a més es vol afegir una classe de dansa, els beneficis augmenten exponencialment ja que s’allibera el cos i es gaudeix del moviment lliure i natural.  

IMG 1568 1

Clab Danza & Barre

Cal tenir en compte també que aquesta pràctica normalment es du a terme en espais tancats, en un estudi de dansa o de barre. Quan la Clara es va iniciar en aquest projecte va tenir clar que volia fer ús de l’entorn. El seu enamorament per la Costa Brava va fer que comencés a impartir algunes classes a l’exterior i organitzés esdeveniments outdoor ja que el mar aporta un gran benestar. A més, per a totes les caletes dels camins de ronda es poden trobar barres fantàstiques on poder practicar el mètode alhora que es manté un contacte directe amb la natura.

Actualment la Clara imparteix classes regulars a les dues localitzacions que té a Blanes i fa esdeveniments a l’aire lliure. Aquest mes d’abril farà el seu primer retir a Mallorca, el “ClaBellness”, un esdeveniment on s’unificarà benestar, moviment, bellesa i autocura. També imparteix classes privades, workshops i grups d’entrenament per a empreses. Si tens ganes de descobrir aquella musculatura que fa temps que està adormida acompanyant-te de bona música, endinsa’t a l’univers ClaB i deixa’t sorprendre! 

DSC_0148 1

Clab Danza & Barre

Per la Clara, les claus per aconseguir un bon benestar resideixen en escoltar el que és natural i beneficiós per al nostre cos: una bona alimentació, descansar, gaudir d’un entorn sense elements estressants i envoltar-nos de persones que ens aportin calma i coherència amb el que som. És hora de trobar un moment per a tu, connectar amb la natura, tornar al cos i als nostres orígens. T’animes?

Saltar al contingut