Sant Feliu de Guixols. Jordi Chias uwaterphoto.com_. Arxiu Imatges PTCBG_G 5 Sant Feliu de Guixols. Jordi Chias uwaterphoto.com_. Arxiu Imatges PTCBG_G 5
BLOG

Submarinisme a la Costa Brava, el silenci més meravellós

BLOG

Submarinisme a la Costa Brava, el silenci més meravellós

francesc sola avatar

Us proposem capbussar-vos a la Costa Brava més silenciosa, desconnectar del món que coneixeu i endinsar-vos en una nova dimensió sota les aigües d’aquest mar que amaga tresors insospitats.

Prats de posidònia, parets de gorgònies multicolors, racons i escletxes rocoses, són alguns dels hàbitats on descobrirem peixos, pops, estrelles de mar, nudibranquis… una vida rica i complexa que teniu a l’abast. Practicar submarinisme a la Costa Brava és una manera única de descobrir un patrimoni natural que cada any atreu aficionats d’arreu del món. Per fer-ho amb total seguretat i amb la garantia de gaudir al màxim d’aquesta experiència, hi ha una colla de centres de busseig repartits per tot el litoral, que formen part de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics i t’ofereixen tots els serveis experts i la possibilitat de realitzar cursos de submarinisme de tots els nivells, des d’un bateig fins a sessions de perfeccionament.

Illes Medes. Esther Torrent. Arxiu Imatges PTCBG_G 1

Submarinisme a la Costa Brava. Foto: Arxiu d'Imatges PTCBG

Els qui practiquen aquest esport afirmen que el millor de la Costa Brava és la seva varietat, amb uns fons marins molt característics plens de racons, sorprenents barreres rocoses, grans i lluminoses obertures que generen espectaculars contrallums i esquerdes on encara podem descobrir corall vermell.

 

Uns atractius que es fan evidents en espais tan coneguts com el Parc Natural del Cap de Creus, les illes Formigues i els Ullastres entre d’altres, i especialment a les Illes Medes, un paradís pels submarinistes integrat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Sant Feliu de Guixols. Jordi Chias uwaterphoto.com_. Arxiu Imatges PTCBG_G 4

Immersió a Sant Feliu de Guíxols. Foto: Jordi Chias, Arxiu d'Imatges PTCBG

La quantitat i varietat de la seva fauna i flora submarines, protegides des de fa més de 20 anys, unides al bon servei dels centres d’immersió professionals que hi operen, converteixen les Medes en una destinació de referència, imprescindible a la llista de qualsevol submarinista, amb immersions tan emblemàtiques com La Vaca, Cavall Bernat o Pota de Llop.

Experiències de submarinisme per a tothom

 Per descobrir aquest món no cal ser un gran expert ni tenir titulació, i podeu fer-ne un tast sense cap experiència prèvia de la mà dels centres d’immersió especialitzats. Tots els centres realitzen batejos d’immersió que permeten a qualsevol persona que sàpiga nedar fer una primera immersió amb total seguretat, i teniu al vostre abast experiències de bateig de submarinisme a Tossa de Mar, una estada de luxe al càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, amb bateig de submarinisme inclosa, o l’experiència d’un curs de submarinisme a l’Estartit, en una proposta molt vinculada al medi ambient.

diving2022 1

Sessió inicial del bateig de submarinisme, en una piscina abans d'entrar al mar. Foto: càmping La Ballena Alegre.

Segons el centre, sortirem amb vaixell o des de la costa i farem una sessió prèvia de piscina o una explicació teòrica de l’equip i l’activitat. En tots els casos el monitor us acompanyarà en tot moment, donant-vos total seguretat, encara que això no eviti passar una mica de nervis just abans d’entrar a l’aigua! Després, teniu garantida la satisfacció d’haver gaudit d’una experiència única i amb ganes de repetir-la.

Saltar al contingut