Submarinisime corall Costa Brava Submarinisime corall Costa Brava
BLOG

Submarinisme a la Costa Brava, noves rutes d'immersions ecoguiades

BLOG

Submarinisme a la Costa Brava, noves rutes d’immersions ecoguiades

Sabem que us apassiona el submarinisme, que l’snorkeling és una de les vostres aficions més descarades i que la Costa Brava és la vostra debilitat.

Amb tot això ja tenim prou coneixement per a fer-vos algunes propostes úniques, però encara volem afinar una mica més, i oferir-vos rutes fetes a mida per tal que escolliu entre dotze temàtiques diferents. Una dotzena d’eixos d’interès natural subaquàtic per conèixer la biodiversitat d’aquest medi marítim que tant admireu.

Que aixequi el dit qui sempre es submergeix a l’espera de trobar grans meros! I que faci un pas endavant qui se senti meravellat pel món de les gorgònies i els coralls.

Són només dues de les rutes d’immersiones ecoguiades presentades per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava. La iniciativa consisteix en la creació d’una ruta a mida per a cada capbussador, a través de dotze temàtiques per conèixer de forma transversal la biodiversitat, els hàbitats marins d’interès pesquer i les espècies més significatives que hi habiten. A banda dels coralls i els grans meros també hi ha rutes específiques per a descobrir els cavallets de mar, els habitants de la posidònia i els fons de sorra; els nudibranquis; biòtops i derelictes (vaixells enfonsats); el blau i els peixos especials; els bancs de peixos; espècies sense caps ni peus (esponges, espirògrafs, anemones i més); la penombra (llagostes, llamàntols i esclops); petits peixos de colors; depredadors (morenes, congres, pops i escórpores); i els guardians del mar.

guardiansmar portsalvi_p edited

Materials de suport per a cadascuna de les rutes

Podeu conèixer els valors naturals de cada eix temàtic i com preservar-los a través de diferents materials de suport, que contenen il·lustracions i una informació amena i rigorosa.

materials 1024x505 1

A més a més, cadascun dels dotze eixos d’interès s’explica a través d’una immersió especialment emblemàtica en el seu àmbit amb informació detallada. Aquestes immersions s’han editat tant a la web com en làmines físiques que trobareu als centres d’immersió.

Les acompanyen un catàleg exhaustiu en línia de més de 150 immersions dividides per zones i classificades segons els diferents eixos d’interès natural subaquàtic que s’hi poden tractar.

ullastres triton3_1

Com a material complementari s’ha creat un passaport (logbook) on els capbussadors podran registrar totes les immersions que facin fins a completar la seva pròpia ruta. Aquest registre personal d’immersions té un component de fidelització, però l’objectiu fonamental és posar en valor aspectes més desconeguts o poc valorats en la immersió de lleure, plantejant el repte de tancar la ruta completa.

Completen el projecte un vídeo de bones pràctiques en immersió acompanyat d’un decàleg i un extracte normatiu per a la pràctica del busseig a Catalunya. És la culminació de diverses iniciatives impulsades per Costa Brava Sub, cofinançades pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEM) a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava.

ullastres triton

Les millors immersions de la Costa Brava

I més enllà d’aquestes rutes temàtiques ecoguiades, des de Costa Brava Sub també us aconsellaran a l’hora d’escollir la millor de les vostres immersions. En funció del nivell dels participants us proposaran bussejar entre vaixells enfonsats, en túnels o parets amb desnivells, coves i passadissos estrets, per zones amb grans obertures, espais protegits, sortides d’iniciació… Sempre en indrets increïbles i que son pol d’atracció per a submarinistes d’arreu del món.

I si sou practicants de l’snorkeling, també us portaran als millors racons de la Costa Brava per a practicar-lo. Equipats amb tub, ulleres, aletes i un vestit de neoprè sortireu amb vaixell i anireu sempre acompanyats de guies que –a més de capbussadors—són bons coneixedors de la fauna i flora de poca fondària. Ells us ajudaran a descobrir des de colorits nudibranquis a nacres o gorgònies blanques fins a aprendre a reconèixer els peixos més habituals, com ara donzelles, sargs, oblades o salpes.

Fotos: l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava i Arxiu d’imatges PTCBG

Saltar al contingut