Palafrugell. Rafael Lopez Monne. Arxiu Imatges PTCBG copia Palafrugell. Rafael Lopez Monne. Arxiu Imatges PTCBG copia
BLOG

Sis rutes perquè tothom gaudeixi de la bicicleta

FOTÒGRAF Imatge de Rafael López-Monné

BLOG

Sis rutes perquè tothom gaudeixi de la bicicleta

Si et vols sentir lliure i independent, si vols millorar la teva forma física o si vols dormir millor, agafa la bicicleta! Avui us portem beneficis per al cos, la ment i l’esperit amb la proposta de Play & Train i We Bike Together, un programa que promou l’esport per a tothom, concretament, el ciclisme adaptat. Aquí teniu un recull de rutes per gaudir de la bicicleta a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Per descobrir la Cerdanya…

La primera ruta s’inicia al municipi d’Alp, el més oriental de la Baixa Cerdanya. Es tracta d’una ruta circular fàcil i apta per a tots els nivells que us permetrà gaudir de l’espectacle visual de la plana cerdana: paratges verds i cultius d’alta muntanya que aviat es començaran a tenyir de tardor. L’itinerari es pot fer en bicicleta, handbike, handbike elèctrica o tàndem.

També podeu descobrir la zona d’Alabaus, a la Molina. Des de la pista que voreja la muntanya, es poden gaudir de boniques vistes de la Vall de Ribes i el Puigmal. Aquesta ruta circular és molt fàcil, sense obstacles, i es pot realitzar en bicicleta, tàndem o handbike elèctrica.

Alabaus La Molina_Diego Espada copia

A la zona d’Alabaus, a la Cerdanya, en una pista de terra entre paratges verds d’alta muntanya, circulen un home en bicicleta i un altre en handbike. Imatge de Diego Espada.

També a la Cerdanya, el pla de les Forques ofereix unes vistes espectaculars de les muntanyes cerdanes.  Sortint d’El Vilar, l’itinerari porta fins al poble de Queixans per una pista de terra. Després, una pista forestal pavimentada i amb poc trànsit dirigeix fins al pla de les Forques a través d’una pujada llarga i constant. Aquesta ruta circular és de dificultat mitjana i es pot realitzar en bicicleta, tàndem o handbike elèctrica.

…i el Baix Empordà

La ruta del Tren Petit transcorre l’antic recorregut del tren que connectava Palamós i Palafrugell, i és una bona proposta per descobrir els paisatges agrícoles al voltant del massís de les Gavarres. Una altra ruta molt fàcil i ideal per a principiants de handbike és aquesta que recorre el tram final del riu Ter. La ruta comença a Torroella de Montgrí i arriba a la desembocadura del riu, a la platja de la Fonollera. Tot plegat, davant les illes Medes. En tots dos casos, l’itinerari es pot fer en bicicleta, handbike, handbike elèctrica o tàndem.

LEstartit_Arxiu Patronat copia

Una vista des de l’aire de l’Estartit, amb les illes Medes al fons. Imatge de Dani Salvà.

Finalment, us podeu endinsar al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter amb aquesta altra ruta circular que s’inicia a la Pletera, on hi ha aparcament reservat per a persones amb discapacitat.

No teniu excusa per no gaudir dels beneficis de la bicicleta. Us hi animeu?

Saltar al contingut