Vol de Coloms Vol de Coloms
BLOG

Sis activitats per gaudir de l’estiu i rematar les vacances

FOTÒGRAF Imatge de Vol de Coloms.

BLOG

Sis activitats per gaudir de l’estiu i rematar les vacances

El bon temps, els dies llargs, les tardes de terrasseta, els passejos de vesprada o la fresca de primera hora són alguns dels plaers de l’estiu. Avui us portem sis activitats per gaudir de l’estiu i rematar les vacances a la Costa Brava i al Pirineu de Girona. Propostes accessibles per a tots els gustos.

Propostes actives per als més aventurers

Descobriu la Costa Brava i el Pirineu de Girona des de l’aire sobrevolant la Garrotxa, la Cerdanya, el Pla de l’Estany o la Costa Brava i gaudint de la fresca matinera amb els serveis de vol en globus adaptat de Camins de vent i Vol de coloms. Cistelles adaptades i seients hidràulics per gaudir de l’experiència.

I si voleu descobrir el territori per mar, ho podeu fer vorejant el litoral mentre practiqueu caiac inclusiu.

CB 070g

Una vista d’ocell de dos caiacs navegant pel litoral de la Costa Brava. Imatge d’Àlex Gostelli, Artic Outdoor.

SK Kayak és un centre de caiac de mar a Llançà especialitzat en guiatges de natura. A més d’instal·lacions i material adaptat, l’equip té experiència a guiar persones amb discapacitat sensorial, física o cognitiva i treballa les experiències sensorials. Tot plegat, en un entorn privilegiat: el Parc Natural del Cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Vacances culturals

Passejar per la Girona medieval o aprendre la veritable història de Sant Narcís és a l’abast de tothom gràcies a les visites guiades inclusives i gratuïtes que ofereix Girona durant l’agost i fins al 10 de setembre. De les 18 visites programades, n’hi ha 8 que ofereixen algun tipus d’accessibilitat: audiodescripció, interpretació en llengua de signes o adaptació per a persones amb mobilitat reduïda. És una bona oportunitat per conèixer les diferents cares de Girona a través de l’experiència d’un guia turístic.

Girona. Jordi Renart. Arxiu Imatges PTCBG 1

Des d’una balustrada de la catedral de Girona, una parella contempla la posta de sol. Al fons, sobresurt el campanar de la basílica de Sant Feliu. Imatge de Jordi Renart.

I més història. El centre històric de Pals disposa d’un itinerari accessible que incorpora diverses adaptacions per tal que tothom en pugui gaudir, com ara cartells informatius en Braille o una reproducció en pedra de la Torre de les Hores a escala reduïda. I el centre històric de Palafrugell es pot visitar a través d’una ruta accessible que evita barreres arquitectòniques.

Tradicions de mar i muntanya

A Palamós, el Museu de la Pesca treballa per la conservació, la recerca i la difusió del patrimoni marítim i pesquer. L’espai és accessible per a persones amb mobilitat reduïda o usuàries de cadira de rodes. Hi ha informació en Braille i audiovisuals amb subtítols i interpretació en llengua de signes. El museu també organitza tallers de cuina i visites a la subhasta del peix, en aquest cas amb una audioguia que incorpora català, castellà, anglès, francès i llengua de signes, i subtítols en castellà. A més, l’Espai del Peix organitza show cookings i degustacions per descobrir receptes marineres.

Palamos. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG copia

Una barca de pesca presideix una de les sales de l’exposició permanent del Museu de la Pesca. També hi ha caixes de peix apilades i nanses de pesca. Al nivell superior, una passarel·la voreja la nau. Imatge de Javi Cabrera.

I al Ripollès, podeu descobrir el paisatge d’alta muntanya i l’origen llegendari de la Vall de Núria. S’hi accedeix amb els trens cremallera. Alguns són plenament accessibles i d’altres tenen un esglaó. En aquest cas, es disposa d’una rampa mòbil d’accés. La Vall de Núria disposa d’una app amb una audioguia gratuïta que es pot descarregar i que permet conèixer més a fons la vall. L’accés al santuari també és accessible gràcies a un elevador que permet salvar les escales.

Saltar al contingut