cami de les esglesies de Camos 4 cami de les esglesies de Camos 4
BLOG

Senderisme al Pla de l'Estany, la ruta pel camí de les esglésies de Camós

BLOG

Senderisme al Pla de l’Estany, la ruta pel camí de les esglésies de Camós

francesc sola avatar

Segurament no us imagineu el sorprenent paisatge que podeu descobrir fent una passejada per Camós, al Pla de l’Estany.

Potser per petitó, potser per poc mediàtic, potser per la proximitat del concorregut estany de Banyoles… sigui com sigui els camins d’aquest municipi no figuren a moltes de les guies de senderisme que s’han fet de Girona, la Costa Brava o el Pirineu de Girona. Però val la pena. I molt!

cami de les esglesies de Camos low 1 2048x1152 1

Pistes forestals i corriols ombrívols

Per a conèixer aquest raconet privilegiat us proposem recórrer el Camí de les Esglésies de Camós, per pistes forestals i corriols ombrívols que us presentaran uns paratges sorprenents i extraordinàries panoràmiques de la comarca.

Es tracta d’una sortida de dificultat mitjana o baixa, amb desnivells moderats i que podeu fer amb la família o amics. Són uns 3 quilòmetres i mig molt ben senyalitzats que podeu recórrer en una horeta i mitja. Vaja, una passejada molt recomanable!

Sortirem des de l’església de Santa Maria de Camós, que al poble alguns encara l’anomenen pel seu nom antic, Santa Teresa. Només d’arribar-hi ja baixareu les vostres revolucions, contagiats del silenci d’aquest paratge i ja posats en context d’un entorn natural que us atraurà sigui quina sigui l’època de l’any. A partir d’aquí aneu seguint les indicacions que us portaran, a mig recorregut, fins la plaça de les Bruixes. Òbviament no es tracta de cap construcció ni d’una àrea urbanitzada al mig del bosc, sinó una clariana que es troba a tocar de la casa de Farnés, un mas actualment en runes, i que fou durant molts anys testimoni del pas de la mainada del poble que anava caminant fins a l’escola. El nom li ve d’una antiga creença que considerava que aquestes places naturals eren llocs de ball de bruixes, i per aquest motiu creien que l’herba no hi podia créixer.

cami low 2048x1536 1

I seguint el camí per la pista, sempre envoltada de l’autòctona vegetació, arribarem a l’església de Sant Vicenç de Camós, l’altra construcció religiosa del municipi i que ara a la primavera us espera amb un decorat marcat pel vermell dels gallarets. Atureu-vos-hi, llegiu als plafons la seva singular història i quan ho desitgeu ja podeu desfer el camí per tornar cap al punt d’inici de la caminada.

Us ho dèiem al principi, i ho repetim per acabar: aneu-hi, us sorprendrà!

I com que us quedareu amb ganes d’alguna cosa més, consulteu les moltes rutes que teniu al vostre abast al Pla de l’Estany.

Fotos: Turisme Pla de l’Estany

Saltar al contingut