Banyoles. Salvador Maynou . Arxiu Imatges PTCBG Banyoles. Salvador Maynou . Arxiu Imatges PTCBG
BLOG

Practica esport adaptat a les comarques gironines

FOTÒGRAF Imatge de Salvador Maynou

BLOG

Practica esport adaptat a les comarques gironines

avatar Txell Vila

El waterpolo, l’atletisme, el bàsquet en cadira de rodes, la boccia, el powerlifting, l’hoquei en cadira de rodes, la natació, el pàdel adaptat, el quad-rugbi, l’esgrima... I així fins a 18 modalitats esportives adaptades es practiquen a casa nostra.

A iniciativa del Servei d’Esports de la Diputació de Girona, fa un any va néixer la Taula de l’Esport Adaptat per fomentar i desenvolupar l’activitat esportiva adaptada a les comarques gironines. I és que l’esport millora la salut, el creixement personal i la qualitat de vida de tothom.

Jornada d’esport adaptat a Girona

El dissabte 11 de novembre teniu una cita a Girona, concretament a les pistes d’atletisme GEiEG de Palau, per descobrir diverses modalitats d’esport adaptat. La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), que promou i motiva la pràctica de l’esport adreçat a persones amb una lesió cerebral, hi organitza una jornada d’esport adaptat. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest formulari.

L’activitat començarà a les 11 del matí amb la pràctica d’atletisme, un esport que poden practicar nens i joves tant usuaris de cadira de rodes com no. A dos quarts d’11 serà el torn de l’eslàlom, un esport d’habilitat en l’ús de la cadira de rodes. Es tracta d’acabar una sèrie de recorreguts d’obstacles amb el menor temps possible i sense cometre errors. L’activitat està dirigida a usuaris de cadira de rodes de motor i manual.

Captura de Pantalla esport adaptat_MultiSignes

En una pista esportiva, un detall de diverses persones en cadira de rodes practicant esport. Imatge de MultiSignes.

A les 12 del migdia, es practicarà futbol. En aquest cas, l’activitat està oberta a nens i joves amb dificultats en la marxa. I a tres quarts d’una, podreu descobrir la boccia, un esport de tàctica i precisió amb material esportiu adaptat.

Pràctica de l’esport adaptat

A la Costa Brava i el Pirineu de Girona s’han multiplicat les curses adaptades per a tothom. És el cas de la Cursa Adaptada d’Infants i Joves que organitza l’associació Multicapacitats en el marc de les Fires de Sant Narcís de Girona, la modalitat adaptada de la cursa popular que es du a terme a Olot per Sant Lluc o la cursa inclusiva de Carnaval a Santa Coloma de Farners.

També podeu gaudir de l’esport al Centre d’Esport Adaptat de La Molina, gestionat per Play & Train, una entitat social sense ànim de lucre que treballa perquè tothom pugui accedir a l’esport. Ofereixen activitats de muntanya durant tot l’any i fomenten la pràctica de l’esquí i l’snowboard durant els mesos d’hivern. Les activitats van dirigides a persones de diferents edats, diferents segments socials i amb tot tipus de discapacitat: física, sensorial o cognitiva.

La Molina. Diego Espada. Arxiu Imatges PTCBG_DSC5554 copia

A La Molina, en una pista nevada, tres participants assegudes en sengles cadires d’esquí gaudeixen de l’activitat. Cadascuna disposa d’un monitor de suport que empeny la cadira. Imatge de Diego Espada.

Fa dos anys que el Bàsquet Girona té secció de bàsquet en cadira de rodes, el Rehagirona – Bàsquet Girona. I l’associació MIFAS té una escola d’esport adaptat i equips federats de boccia i de pàdel adaptat.

I si sou dels que ja compteu els dies perquè arribi la temporada d’estiu per tornar a practicar activitats aquàtiques, a la Costa Brava podeu triar entre vela inclusiva, pàdel surf adaptat, caiac, busseig emocional… Múltiples possibilitats adaptades a totes les capacitats.

Saltar al contingut