3activitat13e 3activitat13e
BLOG

Plans perfectes per a tota la família a Platja d'Aro

BLOG

Plans perfectes per a tota la família a Platja d’Aro

Platja d'Aro és una de les viles que més turisme atrau de la Costa Brava, però com que l'experiència és un grau, també és una de les viles més ben preparades per acollir tota mena de turisme, especialment el familiar, no només durant l'estiu, sinó tot l'any. En aquest post us proposem tota mena d'activitats que es poden fer a Platja d'Aro en família, experiències que us deixaran records inesborrables.

El sol i la platja són elements importants a l’hora de planejar unes vacances en una vila costanera. D’això Platja d’Aro en disposa en escreix. Però un pla familiar no es pot limitar només a sol i platja, de manera que és fonamental que el destí triat ofereixi alternatives lúdiques, d’oci i culturals que facin que l’estada li resulti inoblidable al visitant. A Platja d’Aro en saben un niu d’això, l’experiència és un grau, i és per això que disposen -directament l’Ajuntament, però també empreses de lleure privades- d’una àmplia proposta d’activitats familiars, algunes de les quals no són actives només durant l’estiu, sinó que ho són durant tot l’any. Us en detallem unes quantes!

Gimcana den Xalari i la Xalarina Castell dAro. Arxiu Imatges OT Platja dAro

Tres participants a la gimcana On són en Xalarí i la Xalarina?, a Castell d’Aro. Foto: Arxiu Imatges Of. Turisme Platja d'Aro.

On són en Xalarí i la Xalarina?

Una de les activitats que es pot fer durant tot l’any és la gimcana d’en Xalarí i la Xalarina, una activitat que es titula On són en Xalarí i la Xalarina?. De fet no és una sola gimcana, ja que es divideix en tres, que és el nombre de nuclis que conté el terme municipal de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. En Xalarí i la Xalarina són les simpàtiques mascotes de turisme familiar de la localitat baixempordanesa i resulta que s’han amagat. Del que tracten aquests jocs de pistes és de trobar els racons on són aquest parell de trapelles. Les famílies que hi vulguin participar han de passar per l’oficina de Turisme, per recollir el fulletó amb les pistes i els plànols de situació. Posteriorment, hauran de cercar, ja in situ, una sèrie de plaques de 10cmx10cm amb codis, que estan amagades en diferents racons del municipi. Una vegada s’han seguit totes les pista, s’han trobat totes les plaques i s’han omplert les caselles del fulletó amb els codis corresponents, a més de resoldre l’enigma, si la família acudeix novament a l’oficina de turisme, obtindran un petit obsequi. Cada gimcana té un obsequi diferent. Aquesta és una manera divertida i amena per a tota la família, sense que els infants s’avorreixin i hi participin, de recórrer la vila i conèixer-la una mica més a fons.

Miniclub. Arxiu Imatges OT Platja dAro

Un instant de diversió al Miniclub, a la platja Gran de Platja d'Aro. Foto: Arxiu Imatges Of. Turisme Platja d'Aro.

El Miniclub, el Babyclub i el Familyclub

Cada dia d’estiu, una zona de la platja Gran de Platja d’Aro, a l’alçada del carrer Barcelona, es converteix en un club d’activitats adreçades a diversos públics, depenent de la franja horària, que van des dels més menuts a tota la unitat familiar. En funció de l’horari aquest espai, que en tots els casos és gratuït, és el Miniclub, el Babyclub i el Familyclub. Els matins (10h a 13h) l’espai és el Miniclub i està obert a nens i nenes de 3 a 12 anys, amb una estada màxima d’1 hora al dia i els pares i mares hi poden deixar les criatures amb un equip de monitors que dirigiran tallers i jocs. Es tracta d’una proposta lúdico-educativa adreçada als jovenets de la casa perquè gaudeixin dels matins a la platja tot fent amics de tot el món i sense els pares! En la mateixa franja horària al matí, però afegint de 17h a 19h a la tarda, l’espai és anomenat Babyclub i està obert a les famílies amb nadons de 0 a 3 anys i es disposa de canviador, trones, mòdul amb aire condicionat, microones, nevera, rentamans o espai d’alletament. També compta amb un espai d’ombra a l’exterior amb joguines i un espai per aparcar els cotxets mentre s’utilitza el servei. En aquesta modalitat els nadons han d’anar acompanyats de com a mínim 1 adult. L’espai Familyclub és obert totes les tardes de 5 a 7 i s’hi fan tallers de maquillatge, entre d’altres, o jocs gegants i jocs de pistes, adequats per a tota la família.

Trenet Castell dAro. Ll. Catala. Arxiu Imatges OT Platja dAro scaled

Una imatge del trenet de Castell d'Aro. Foto: Ll. Català. Arxiu Imatges Of. Turisme Platja d'Aro.

El trenet de la Vall d’Aro

Una bona opció per passar una bona estona a Castell d’Aro amb la mainada és la visita la parc de l’Estació, on hi té la seu el Trenet de la Vall d’Aro, un petit tren a escala que dona nom també a l’associació que en té cura. A tota Catalunya només existeixen set circuits de modelisme similars i al parc de l’Estació de Castell d’Aro hi ha instal·lats 700 metres de via per on circulen tres màquines de 5 polzades, amb dues vies de càrrega i descàrrega de viatgers. El centre neuràlgic del parc és l’antiga estació del carrilet que unia Sant Feliu de Guíxols i Girona. El seu traçat és actualment una de les Vies Verdes de Girona per fer senderisme i bicicleta. Tornant al circuit, aquest disposa d’un pont que permet tenir dos trams de via diferents, que fan el circuit més divertit i atraient per a la mainada. Un dels trams travessa un estany i l’altre el rodeja i va per darrera. També existeixen a les instal·lacions fins a 4 vies mortes i una plataforma giratòria per reparar maquinària (vagons i trens), per aparcar-hi de manera puntual la maquinària que no s’utilitza o per encarrilar les màquines que han d’accedir al circuit en el cas de la plataforma. El trenet consta de 18 vagons i tres màquines, la de vapor, la Furca Oberalp i l’americana SD40, aquesta darrera, cedida. La de vapor és una màquina construïda artesanalment que funciona amb carbó mineral. A banda de fer aquest petit viatge, els visitants també podran admirar la màquina Nº5, més coneguda com el Feliuet o el Carrilet, que feia el trajecte entre Girona i Sant Feliu, que va fer el darrer viatge l’any 1969 i que ha estat restaurada. L’associació, a més, té previst incorporar-hi 3 vagons de viatgers recreats com els de l’època. Els diumenges i festius, d’11h a 13h hi ha circulació de trens i es poden fer viatges. Aquesta activitat és gratuïta.

Set Sail Costa Brava. Arxiu Imatges OT Platja dAro II scaled

Dos dels participants en una activitat de Set Sail Costa Brava. Foto: Arxiu Imatges Of. Turisme Platja d'Aro.

Esports i activitats nàutiques amb Set Sail

Hi ha poques coses tan plaents i que posin al teu abast tanta bellesa com remar, ja sigui amb caiac o fent paddle surf, per cales en ocasions desertes, gaudir amb calma de les seves aigües transparents, banyar-s’hi i tenir la possibilitat de descobrir el fons del mar fent esnòrquel. També resulta meravellós poder gaudir de la mar sentint com puja l’adrenalina practicant el windsurf, el wingfoil, aprendre a navegar amb vela lleugera o observar amb deteniment la costa a bord d’un veler amb patró. Tot això i més, en força casos absolutament adequat i recomanable per a mainada, és el que ofereix Set Sail Costa Brava durant tot l’any.

Les sortides de veler amb patró, que s’ofereixen durant tot l’any, són de 4 o 8 hores a bord de l’embarcació Havana, amb capacitat per a 9 persones. Set Sail també ofereix la possibilitat de viure el capvespre al mar, a bord d’un veler, en una sortida de 2 hores de durada, de 8 a 10 de la nit, que inclou admirar la posta del sol i una aturada pel bany. Els matins d’estiu, de dilluns a divendres, Set Sail ha previst la celebració de la setmana d’activitats nàutiques, adreçada als més petits de la casa que desitgin gaudir de totes les opcions que ofereix el mar durant el període d’una setmana. Els participants, nens i nenes de 6 a 9 anys, acompanyats dels monitors, es divertiran practicant paddle surf, esnòrquel, caiac, vela i windsurf. La setmana finalitza amb la festa pirata o hawaiana. A banda, Set Sail també ofereix excursions guiades en bicicleta elèctrica, exclusives per a dues persones, que transcorren pels entorns de Platja d’Aro, aprofitant el camí de ronda i les vies verdes.

Santi Isbert, un professional amb experiència en el sector del turisme, va fundar Set Sail Costa Brava l’any 2018, amb la idea d’oferir experiències nàutiques a Platja d’Aro. Actualment, aquesta empresa ofereix un sensacional ventall d’activitats relacionades amb el windsurf, el paddle surf, el kitesurf, la vela, el caiac i també el cicloturisme.

1activitat21e

Una nena que gaudeix a fons del Costa Brava Parc Aventura. Foto: CBPA

L’emoció és a Parc Aventura

Si voleu viure aventures inigualables, al Parc Aventura de Platja d’Aro hi teniu una oportunitat única, perquè es tracta del parc d’aventures més gran del sud d’Europa. Aquest és un parc únic, de 5 hectàrees de terreny, que està envoltat per un  bosc de tipus mediterrani, el bosc de Can Candell, on hi poden acudir les famílies senceres per gaudir de les més de 120 activitats d’aventura que ofereixen. Al Parc Aventura disposen de 1.500 metres de tirolines i diversos circuits multiaventura dissenyats pels responsables de les instal·lacions. Les activitats que es proposen posaran a prova les habilitats dels usuaris, que hauran d’escalar entre els arbres seguint un gran nombre de ponts penjants, fent jocs d’equilibris, utilitzant lianes, gronxadors gegants, salts com l’home dels micos o pèndols d’alçada. També caldrà demostrar habilitat grimpant per preses d’escalada, cordes, xarxes i escales de lloro. L’activitat estrella del Parc Aventura de Platja d’Aro són les tirolines, ja que hi trobareu el major circuit de l’Estat espanyol, un recorregut de 45 minuts a una alçada de vertigen. Això sí, amb totes les mesures de seguretat i monitors formats degudament per tal que les activitats es desenvolupin amb total seguretat. De ponts penjants en teniu de tots els tipus, d’entre els quals ponts de mico, tibetans, nepalesos, estrets i mòbils. Rocòdroms, cordes i xarxes també formen part de l’aventura, així com els jocs d’equilibri o diverses escales. Festes d’aniversari per a totes les edats, aventures nocturnes, sortides escolars, comiats o famílies i públic general hi trobaran activitats d’aventura que s’ajustin als seus gustos o exigències. A banda del Parc Aventura de Platja d’Aro, també podeu anar al de Pals, que té una configuració pròpia, amb característiques similars.

Saltar al contingut