la molina c play train la molina c play train
BLOG

Nou llibre digital sobre experiències inclusives

FOTÒGRAF Play & Train

BLOG

Nou llibre digital sobre experiències inclusives

La Costa Brava i el Pirineu de Girona per a tothom.

Captura de Pantalla 2021 12 20 a les 13.50.38 e1640707672972 900x500 1

“Els sentits de la descoberta”, el nou llibre digital sobre turisme inclusiu

La portada del nou llibre digital. A dalt, de color vermell sobre fons blanc: La Costa Brava i el Pirineu de Girona per a tothom. A sota, tres fotografies: dos amfitrions en cadira de rodes, una dona sènior s’abraça a un arbre i un monitor llisca per la neu tot conduint un tàndem.

 

Al Som Tots acomiadem l’any contents. Acabem d’ampliar la biblioteca de llibres digitals turístics del Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb un recull d’experiències inclusives a la Costa Brava i al Pirineu de Girona.

Els sentits de la descoberta. La Costa Brava i el Pirineu de Girona per a tothom neix amb la voluntat d’informar de l’oferta inclusiva del nostre territori, motivar el públic perquè ens visiti i conscienciar el sector perquè l’oferta augmenti i sigui cada cop més inclusiva.

Una oferta inclusiva molt variada

El nou llibre digital recorre les comarques gironines. Diversos amfitrions del territori amb diferents discapacitats ens guien per l’experiència a través de vuit capítols. Hi trobareu turisme actiu per terra, aigua i aireCaiacvelasubmarinisme, tàndems per les vies verdesvolcans a ceguesbanys de boschandbikes per camins de muntanya, senderisme i esquí inclusiu; vols en globusen biplaça i al túnel del vent

 

Captura de Pantalla 2021 12 20 a les 13.42.53

Una de les pàgines del llibre digital. Hi ha una columna de text i dues fotografies que il·lustren l’experiència d’un dels amfitrions al túnel del vent.

Al llibre digital també hi trobareu el nostre patrimoni més accessible, representat per experiències enogastronòmiques, visites a pobles medievals i espais arqueològics, i museus i altres equipaments amb recursos tàctils o auditius, llengua de signes, codis QR… Una àmplia oferta plena d’activitats per realitzar al llarg de tot l’any.

Material promocional accessible

Tot i que les comarques gironines disposen d’una gran diversitat d’oferta turística accessible, hi manquen elements promocionals accessibles a tothom. El nou llibre digital utilitza un llenguatge clar i de fàcil comprensió i un disseny simple i contrastat. Cada fotografia s’acompanya de suport textual i s’ha incorporat text alternatiu a les imatges. El recull inclou materials audiovisuals que us permetran conèixer tots els protagonistes de la guia: amfitrions i entitats turístiques i professionals del sector. Aquests materials inclouen subtitulació en català i interpretació en LSC.

Captura de Pantalla 2021 12 20 a les 13.07.20 1024x533 1

Una captura d’un dels vídeos amb subtitulació i interpretació en LSC. En un paisatge d’alta muntanya, un home parla a la càmera assegut en una handbike.

 

Fa dos anys el Patronat de Turisme Costa Brava Girona publicava el primer mapa de turisme accessible. Presenta diversos atractius turístics inclusius del nostre territori i conté informació en Braille. També un codi QR a través del qual es pot accedir al contingut en versió auditiva i en cinc idiomes.

Els sentits de la descoberta és resultat d’un treball en equip entre Turisme Inclusiu i Sènior del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el fotògraf Diego Espada. A més, s’ha comptat amb la complicitat d’associacions i fundacions de persones amb discapacitat, així com dels prestataris de serveis, oficines de turisme i altres entitats del sector turístic. És un treball a quatre mans que dona veu als protagonistes.

Us podeu descarregar el nou llibre digital aquí. Desitgem que us sigui útil i que us animi a viure les experiències inclusives del nostre territori i a gaudir tot (re)descobrint la Costa Brava i el Pirineu de Girona per a tothom.

Saltar al contingut