CB 068g_Patronat CB 068g_Patronat
BLOG

Esports nàutics per a tothom a la Costa Brava

FOTÒGRAF Imatge de Toni León.

BLOG

Esports nàutics per a tothom a la Costa Brava

avatar Txell Vila

Remullar-se a les aigües de la Costa Brava és el millor remei per a la calor. Descansar a la sorra o posar els peus a l’aigua, descobrir el fons marí tot bussejant o resseguir el litoral navegant en una embarcació de vela o en una taula de surf. Múltiples possibilitats adaptades a totes les capacitats.

Paddle Surf adaptat

La pràctica del SUP, més conegut com a Paddle Surf, ha guanyat popularitat en els últims anys. Es tracta de desplaçar-se per l’aigua sobre una taula de surf remant amb una pala. És una manera excel·lent de relaxar-se, practicar esport i passar-ho bé. I està a l’abast de persones de qualsevol edat i condició física.

paddlesurflafosca 6_reduida

A la vora d’unes roques, amb la mar tranquil·la, una noia practica SUP adaptat. Rema somrient asseguda en una taula de surf adaptada. Imatge de Paddle Surf La Fosca.

A Palamós teniu el Paddle Surf La Fosca, un dels pocs centres a Espanya on es pot practicar SUP adaptat. Disposen d’instal·lacions i material adaptat per a persones usuàries de cadira de rodes. A més, la modalitat adaptada del SUP té un component terapèutic important, tant pel que fa a la rehabilitació física com a la psicològica i social. Us hi animeu?

Vela inclusiva

Els clubs nàutics de Roses, Palamós, L’Escala i Blanes participen al programa “Fem Vela Inclusiva en Família!”. La iniciativa, impulsada per la Secretaria General de l’Esport, la Federació Catalana de Vela i els clubs de vela adherits al programa, genera un espai d’oci a l’entorn de l’esport de vela.

DEA7158 copia_Diego Espada

Al mar de la Costa Brava, un home navega en una embarcació de vela adaptada. Imatge de Diego Espada.

L’activitat, que s’organitza en quatre sessions i preveu diversos cursos fins al setembre, es dirigeix a nens i joves de 4 a 18 anys amb diversitat funcional acompanyats d’un membre de la família. L’experiència esdevé una oportunitat per guanyar autonomia i reforçar vincles amb la família. I, de passada, podeu aprofitar per descobrir els serveis adaptats que ofereixen tots aquests centres.

Busseig emocional i inclusiu

A Lloret de Mar, l’Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat ACBEA realitza cursos de busseig adaptat per a persones amb discapacitat. Adapten l’activitat segons les necessitats i les capacitats de cadascú. I se centren en la gestió de les emocions que generen les activitats subaquàtiques perquè el bussejador gaudeixi al màxim de l’experiència.

DEA8002 copia 2

Una imatge subaquàtica de l’activitat busseig emocional sota l’aigua. Un instructor assisteix la noia que fa l’activitat. Imatge de Diego Espada.

ACBEA també forma bussejadors professionals. Ensenya tècniques per aprendre a acompanyar persones amb discapacitat durant l’activitat del busseig i les claus del busseig emocional: una forma d’enfocar el submarinisme orientada a les sensacions que ajuda a vèncer barreres que semblen insuperables i que, per extensió, millora el procés de rehabilitació i recuperació.

Saltar al contingut