Port de la Selva. Alvaro Sanz Port de la Selva. Alvaro Sanz
BLOG

El nostre compromís per la sostenibilitat...i el teu?

BLOG

El nostre compromís per la sostenibilitat…i el teu?

A la Costa Brava i el Pirineu de Girona treballem perquè la nostra destinació sigui més sostenible i responsable i, per fer-ho, tenim un compromís clar pel territori i per la gent que hi viu. I per assolir els reptes d’aquest compromís treballem cada dia, juntament amb les empreses i entitats que conformen el sector turístic. El nostre compromís es resumeix en:

Pirineu de Girona. Anna Pla Narbona

Pirineu de Girona

Anna Pla-Narbona. Arxiu Imatges PTCBG.

1. Protegir i cuidar l’entorn natural i la biodiversitat.

A la Costa Brava i el Pirineu de Girona un terç del territori està protegit. Tenim 8 parcs naturals (Cap de Creus, Albera, Aiguamolls de l’Empordà, Montgrí-Illes Medes i Baix Ter, Zona volcànica de la Garrotxa, Capçaleres del Ter i del Freser, Cadí-Moixeró i Montseny), a més de diversos espais naturals protegits. Sabem que la natura que ens envolta és un bé molt preuat que cal cuidar i protegir entre tots.

Cadaques. Anna Pla Narbona 1

Cadaqués

Anna Pla-Narbona. Arxiu Imatges PTCBG.

2. Reduir les emissions de carboni.

El canvi climàtic i els gasos d’efecte hivernacle són una urgència a tenir en compte i cal reduir-ne la seva generació. Per fer-ho, tenim propostes que permeten deixar el cotxe i conèixer a peu i en bicicleta la nostra destinació, amb camins i rutes per a tot tipus de persones. 

3. Reduir el malbaratament de menjar, la generació de residus i el consum d’energia i d’aigua.

Treballem internament i amb els ens i les empreses per millorar cada dia, ser més eficients i generar menys brossa. La suma de totes les contribucions individuals té un impacte molt gran en la preservació dels recursos i la protecció del medi ambient.

Ripoll. Sherry Ott

Ripoll

Sherry Ott. Arxiu Imatges PTCBG.

4. Protegir i donar a conèixer els recursos culturals, les festes i les tradicions

La cultura és patrimoni de tots i per això cal posar en valor i preservar els seus elements tangibles i intangibles. 

Santa Pau. Harold Abellan

Santa Pau

Harold Abellan. Arxiu Imatges PTCBG.

5. Posar en valor el producte de proximitat i ecològic

Del mar i de la terra, el producte local i ecològic contribueix a l’eliminació de productes químics nocius i rebaixa la petjada de carboni, amb la qual cosa reduïm la contaminació i incrementem la salut i el benestar.

6. Conèixer i promoure la gastronomia local

La gastronomia és una part vital de la nostra herència i del nostre futur. La tradició gastronòmica de la Costa Brava i el Pirineu de Girona és part indestriable de la gent que hi viu i és un gran atractiu pel que la visita. Apostem pels productes de proximitat i de qualitat i pel foment d’una gastronomia saludable. 

Ripoll. Javi Cabrera 1

Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG.

7. Respectar, protegir i preservar el territori

Preservar els recursos naturals i culturals i les persones que viuen a les comarques gironines ens permetrà assegurar un futur millor a les generacions que venen.

T’apuntes al nostre compromís? T’hi esperem!

Saltar al contingut