Parc de les olors Celra_Ebook_Diego Espada 900x500 1 Parc de les olors Celra_Ebook_Diego Espada 900x500 1
BLOG

El Gironès, una comarca amable per a tothom

BLOG

El Gironès, una comarca amable per a tothom

La capital, Girona, és una ciutat amb història, però també moderna, cosmopolita i amable per a tots aquells que la visiten.

Parc de les olors Celra_Ebook_Diego Espada 900x500 1

En un dia assolellat, al Parc de les Olors de Celrà, una guia convida un grup de sis dones d’entre 70 i 90 anys a olorar i tastar flors de sàlvia. Imatge de Diego Espada.

El Gironès és una comarca de transició situada entre el Pirineu i el mar. És un territori amb un alt valor paisatgístic, una oferta variada d’activitats lúdiques i esportives a la natura i un gran llegat de patrimoni, comerç, serveis i cultura. La capital, Girona, és una ciutat amb història, però també moderna, cosmopolita i amable per a tots aquells que la visiten.

Part d’aquesta oferta la podeu descobrir a Els sentits de la descoberta, el llibre digital d’experiències inclusives a la Costa Brava i al Pirineu de Girona en el qual diversos amfitrions del territori amb diferents capacitats ens guien per l’experiència. El recull inclou materials audiovisuals amb el testimoni dels amfitrions i també de les entitats turístiques i els professionals del sector que treballen pel turisme inclusiu. Tots els materials audiovisuals inclouen subtitulació en català i interpretació en LSC. Benvinguts al Gironès.

 

Experiències a la natura

El Parc de les Olors de Celrà és un jardí visitable de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. Hi podeu descobrir fins a 87 espècies diferents. El parc està envoltat de bosc i és tota una experiència de colors, gustos, aromes i textures. Al voltant del jardí, hi ha un camí terapèutic, un corriol format per diferents elements naturals. Si el recorreu descalços, gaudireu d’un massatge podal que estimularà el vostre sistema immunitari. La proposta, a més, s’adapta al turista, en aquest cas, un grup sènior que gaudeix de l’slow tourism, un tipus de turisme lent i sostenible que proposa viatjar amb tranquil·litat, sense presses i assaborint el destí.

Si el que voleu és desconnectar, el mas Ca n’Heras d’Adri us ofereix un espai sense televisió ni cobertura per als dispositius mòbils, un allotjament rural amb una història a cada racó i un restaurant de cuina de proximitat. Tot plegat en un espai envoltat de vinyes, boscos i camps de cultiu. Un edifici del segle XII pensat per gaudir del plaer de desconnectar.

 

CA nHeras dAdri jacuzzi_Ebook_Diego Espada

Al mas Ca n’Heras d’Adri, una dona d’uns 75 anys amb barnús es disposa a entrar en un jacuzzi de pedra natural envoltat de plantes de fulla verda i espelmes enceses. Imatge de Diego Espada.

 

I si voleu reconnectar amb la natura i amb vosaltres mateixos, no us podeu perdre un bany de bosc a la Vall de Llémena, una activitat d’Aromes del bosc. Estar-se al bosc, sentir-lo i formar-ne part produeix una sensació de benestar i felicitat molt beneficiosa per a la salut. Podeu viure l’experiència en camins amb poc desnivell i lliures d’obstacles.

Experiències urbanes

La capital de la comarca, Girona, és una ciutat actual i dinàmica, una ciutat que no renuncia al seu passat i que mira endavant, cap al futur. És una ciutat amable amb tots els visitants. El web de l’àrea de Turisme disposa d’un apartat específic sobre turisme accessible a la ciutat.

A Girona, val la pena visitar la muralla, el barri jueu, el barri vell, la catedral, els banys àrabs, la basílica de Sant Feliu, el parc de la Devesa i tantes altres coses! Avui destaquem la Casa Masó, la casa natal de l’arquitecte Rafael Masó, un dels arquitectes catalans més importants del segle XX. És l’única de les cases de l’Onyar que es pot visitar i disposa d’un ascensor que fa possible l’accés a persones amb mobilitat reduïda i/o persones usuàries de cadira de rodes.

Casa Maso_Ebook_Diego Espada 1024x533 1

A la Casa Masó, dues dones d’entre 70 i 90 anys contemplen les vistes de Girona des d’una finestra que dona al riu Onyar. Imatge de Diego Espada.

 

Diversos col·lectius organitzen visites guiades per la ciutat. Dos exemples són l’Associació de guies de Girona, que adapta els itineraris a les necessitats dels visitants perquè tothom pugui gaudir de la ciutat, i Girona Guide Services, que organitza una visita pels escenaris de la sèrie Joc de Trons amb detalls i anècdotes dels rodatges. La visita es pot demanar amb suport de tauletes i servei d’interpretació en llengua de signes.

Acabem aquest ràpid recorregut a l’Hotel Casa Cacao, un projecte del Celler de Can Roca. L’Hotel Casa Cacao és un hotel, un obrador de xocolata i un espai de degustació. Disposa d’habitacions adaptades amb portes amples i banys adaptats. I a la terrassa, podeu gaudir de magnífiques vistes al barri vell de Girona.

Saltar al contingut