Diseno sin titulo 2 1 Diseno sin titulo 2 1
BLOG

El Dia Mundial del Ioga, una jornada per celebrar

BLOG

El Dia Mundial del Ioga, una jornada per celebrar

avatar Bibiana Motos

Submergiu-vos en aquesta pràctica mil·lenària i descobriu un món de pau interior, equilibri i creixement personal

El pròxim 21 de juny, se celebra el Dia Mundial del Ioga, una jornada especial dedicada a aquest fascinant món, i per això ens aventurarem en una exploració d’aquesta pràctica ancestral que ens ha acompanyat durant més de 3.000 anys. Des de les terres de l’Índia fins als racons més recòndits del món, el ioga continua fascinant-nos i conquerint els cors i les ments de milers de persones.

Per aquesta ocasió us volem convidar a tots i a totes a unir-vos a la celebració i a experimentar els beneficis transformadors d’aquesta disciplina mil·lenària. L’enriquidor camí del ioga ens brinda la possibilitat de connectar amb la nostra essència, trobar la pau interior i abraçar la serenitat enmig del bullici de la vida quotidiana. Per tant, aquest cap de setmana, agafeu el vostre mat, els pantalons de ioga i prepareu-vos per descobrir una disciplina que us farà sentir relaxats, feliços i totalment zen. En aquest article explorarem què és exactament el ioga i com ajudar-nos a aconseguir el benestar del cos i de la ment.

Hotel Spa Terraza. Roses. Javi Cabrera

Arxiu Imatges PTCBG. Hotel Spa Terraza. Roses. Javi Cabrera.

El ioga no només consisteix a fer exercicis físics sinó que per a molts és un estil de vida, una manera de trobar el benestar i la pau. Aquesta pràctica implica una observació del jo interior, una desconnexió amb tot allò que fa soroll i una connexió amb el món d’una manera autèntica. De fet, la paraula “ioga” prové del sànscrit i simbolitza la unió del cos i la ment mitjançant la pràctica d’asanes, respiracions i meditacions. 

Dins del ioga existeixen diferents disciplines. El més conegut és el hatha ioga, un estil molt practicat a l’Occident que es caracteritza per la seva dinàmica intensa i la seva concentració d’asanes, la respiració i la purificació espiritual. Altres estils podrien ser el ioga kundalini i el ioga bikram, més enfocats a l’aspecte espiritual, entre molts d’altres. Totes aquestes modalitats ofereixen una accessibilitat universal, ja que proporcionen una varietat de nivells de dificultat que van des de principiant fins a avançat. Aquest fet permet que cadascú trobi el nivell adequat segons la seva condició física i voluntat i, a més, tingui l’oportunitat de practicar, millorar i evolucionar.

Empuries. Javi Cabrera

Arxiu Imatges PTCBG. Empúries. Javi Cabrera.

Què ens pot aportar el ioga pel benestar?

Millora la qualitat del son

El ioga és una de les disciplines que cada dia guanya més adeptes, i això s’explica pels grans beneficis que aporta la seva pràctica. Un d’ells,  per exemple, és la millora de la qualitat del son. Tots sabem que es recomana dormir de 7 a 9 hores cada nit, però, malauradament, el nostre estil de vida no sempre ens ho permet. En aquest sentit, el ioga pot ser beneficiós, ja que ajuda a augmentar la producció de melatonina, l’hormona que regula el nostre cicle del son. 

Flexibilitat i resistència

Un altre benefici que ens aporta el ioga és la de potenciar la flexibilitat i la força del nostre cos. Aquesta pràctica ens brinda l’oportunitat d’explorar noves postures, estirar diversos grups musculars i ampliar el moviment corporal. Sovint, aquestes postures requereixen que aguantem el nostre pes de diverses maneres, permetent-nos treballar àrees com els braços, les cames i el tronc de manera efectiva.

unnamed

HappyYoga Girona

Disminució de l’estrès

Malgrat que l’estrès té el seu origen al cervell, les seves repercussions afecten a tot el nostre organisme d’una manera integral. La pràctica del ioga arriba agafada de la mà d’un procés de curació intern en el qual s’activa el sistema nerviós i s’allibera cortisol, que és l’hormona responsable de la sensació d’estrès. La pràctica, doncs, ens ajuda a reduir els nivells d’ansietat i angoixa. 

Major control de la respiració

La respiració reacciona a tots els estats emocionals que s’experimenten. Quan ens trobem en una situació desagradable, la respiració s’altera, i això ens fa perdre el domini. El ioga té com a finalitat aconseguir allò que s’anomena “respiració natural completa”, una tècnica que permet afrontar les situacions complexes de forma relaxada i conscient a través del control de la respiració.

Ara que ja coneixeu tots els beneficis que pot aportar aquesta disciplina, veniu i celebreu amb nosaltres aquesta diada amb alguna de les sessions de ioga que us proposem a continuació:

Dissabte 17 de juny

9:30 h Classe amb Anna Shalaeva a l’Hotel Peralada.

10:00 h Classe amb Cristina Planellas de Happyyoga Girona a l’Hotel Ciutat de Girona

10:00 h Classe amb Violeta Borrisser de Happyyoga Girona a l’Hotel Terraza de Roses

11:00 h Classe amb Sandra González de Nuïtat espai al Mas Pineda, Oix

 

Diumenge 18 de juny

9:00 h Classe amb Violeta Borrisser de Happyyoga Girona a Hotel l’Azure de Lloret de Mar

10:00 h Classe amb Cristina Planellas de Happyyoga Girona a Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella 

11:00 h Classe amb Clàudia Avilés a l’Hotel Resguard dels Vents a Ribes de Freser 

 

Namasté!

Dia mundial del Ioga_PostGeneric
Saltar al contingut