Cabanyes entre Valls Vall de Bianya. Kris Ubach 1 Cabanyes entre Valls Vall de Bianya. Kris Ubach 1
BLOG

Descansar, una part essencial del viatge! 

BLOG

Descansar, una part essencial del viatge! 

La Costa Brava i el Pirineu de Girona us esperen per desconnectar i per reconnectar! El vostre viatge serà una suma d’experiències i de vivències coneixent la nostra cultura, d’emocions gaudint de la nostra gastronomia, de records passejant pels nostres petits pobles ... i, entre tot això, una menció especial pel lloc on estareu allotjats, que us faran sentir com a casa.

Camping La Ballena Alegre Sant Pere Pescador. Diego Espada 1

Càmping La Ballena Alegre

Sant Pere Pescador. Diego Espada. Arxiu Imatges PTCBG.

L’oferta d’allotjaments és àmplia i en trobareu per tots els gustos: càmpings, apartaments, refugis, albergs, hotels, cases de turisme rural… i són molts els que treballen per oferir el millor servei, posant una especial atenció a la sostenibilitat i al seu compromís amb l’entorn.

I, com podem saber si un allotjament és sostenible? Doncs ho serà si està gestionat per la gent del territori, si treballa per reduir els residus i reciclar, si té en compte el patrimoni cultural i natural del lloc on s’ubica, l’arquitectura tradicional i els materials naturals, si crea xarxa entre els qui ens visiteu i els que hi vivim, si inclou proveïdors i producte local en els plats que serveix, si contracta les persones del lloc i ho fa amb bones condicions laborals… Per resumir, si redueix al màxim els impactes negatius de la seva activitat i promou, de forma decidida, els beneficis que genera.

Sant Pere Pescador. Travel Dudes 2

Càmping La Ballena Alegre

Sant Pere Pescador. Diego Espada. Arxiu Imatges PTCBG.

Tenim moltes propostes d’allotjaments que compleixen aquests requisits i a continuació us en fem un tastet, amb 8 propostes que trobareu a la nostra destinació:

1. Talaia Plaza Ecoresort a Begur, al Baix Empordà. Glàmping que ofereix una nova manera d’entendre el càmping, amb integració a la natura i compromís amb el turisme responsable. 

2. Càmping La Ballena Alegre a Sant Pere Pescador, a l’Alt Empordà. Premi al millor càmping sostenible d’Europa 2022. Especialitzat en esdeveniments esportius internacionals i amb un compromís ferm per generar energia verda i minimitzar la seva petjada de carboni. 

Hotel Rural Resguard dels Vents. Ribes de Freser. Javi Cabrera 2

Hotel Rural Resguard dels Vents

Ribes de Freser. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG.

3. Hotel Bell Repòs a Platja d’Aro, al Baix Empordà. De gestió familiar, fortament compromès amb el territori i amb un ampli ventall de propostes d’activitats sostenibles.   

4. Ecoturisme Can Buch a la Vall de Llémena, a la Garrotxa. Masia restaurada amb materials naturals i mètodes tradicionals, que funciona 100% amb energia renovable i promou la cuina local i ecològica. 

5. Resguard dels Vents Hotel Rural – Spa a Ribes de Freser, al Ripollès. Amb una arquitectura de baix impacte i materials locals, està integrat a la natura i aposta pels productes locals i l’eliminació de plàstic.  

Cala Joncols Roses. Francesc Tur 1 1

Cala Jòncols

Roses. Francesc Tur. Arxiu Imatges PTCBG.

6. Can Mascort Eco Hotel a Palafrugell, al Baix Empordà. Benestar a través de l’arquitectura tradicional i ús de producte ecològic i de proximitat.

7. Casa Anamaria Hotel & Villas a Vilademuls, a la Selva. Jardins i cuina de l’hort, benestar amb aigua de pou i ús d’energia provinent de geotèrmia.

8. Hotel Cala Jòncols a Roses, a l’Alt Empordà. Aplicació d’una política de residu zero i reducció de les emissions de CO2, a més de disposar d’un jardí mediterrani per fomentar la biodiversitat i reduir el consum d’aigua.

Saltar al contingut