1 orientacio Portada 1 orientacio Portada
BLOG

Cursa d’orientació, seguint pistes en un entorn natural extraordinari

BLOG

Cursa d’orientació, seguint pistes en un entorn natural extraordinari

francesc sola avatar
  • Escrit per: Francesc Solà
  • Periodista i creador de continguts. Especialitzat en turisme i esports.

  • Data: 17/10/2021
  • Etiquetes:

Heu fet mai alguna cursa d’orientació? No? Doncs creieu-nos quan us diem que és una activitat esportiva feta per a vosaltres.

I quan diem vosaltres, segur que no ens equivoquem perquè és una experiència que s’adapta a tots els grups de persones que us pugueu imaginar. L’objectiu és ben senzill: repartir-vos en equips i passar pels diferents punts de control que tindreu assenyalats en un mapa, amb el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola.

2

El contacte amb la natura és un dels atractius d’aquesta activitat de descoberta

No patiu, que si no hi esteu familiaritzats, abans de començar a jugar els vostres guies us ensenyaran com saber-la interpretar per a prendre decisions sobre la marxa. I també us explicaran algunes tècniques d’orientació com la posició del sol, la cara nord dels arbres o llegir correctament el mapa que us acompanyarà tota l’estona, on hi podreu apreciar les distàncies, desnivells, camins, rius, edificacions que us serviran de referència…

Podeu fer l’activitat amb tota la família, amics, companys de feina… hi ha circuits per a tots els nivells de dificultat, fins i tot pel més experts que es veureu obligats a esprémer al màxim les vostres capacitats intuïtives per a fer triangulacions i sortir victoriosos del bosc.

6

Cursa d’orientació familiar a la Vall d’en Bas

Al Pirineu de Girona hi trobem algunes empreses d’activitats que ofereixen diferents fórmules de circuits d’orientació. A la Vall d’en Bas hi ha els Guies Ama Dablam, que tenen un sorprenent circuit muntat a Hostalets d’en Bas, tot i que si ho demaneu també poden organitzar-ne a d’altres zones.

3

Una de les fites que cal trobar al llarg del recorregut, en un entorn natural brutal

És una activitat que es pot fer a partir de 6 anys, de dificultat baixa i per la qual heu de comptar unes tres hores. Un cop tingueu el material i les indicacions, sortireu en equips  disposats a trobar diferents banderoles  o fites, i anireu marcant l’assoliment dels vostres objectius en una tarja de control. I així fins arribar a la meta abans que els vostres adversaris. Al final haureu recorregut una distància propera als 7 quilòmetres per uns boscos meravellosos en plena terra de volcans.

Aventura Girona, circuits d’orientació a la Vall del Llémena

Una altra fórmula de diversió és la que us ofereixen des d’Aventura Girona, amb circuits d’orientació a l’entorn de la riera del Lleména i del riu Ter.

5

Els circuits es poden adaptar i incorporar-hi divertides proves físiques

La diversió està garantida en un circuit en  plena natura amb 10 punts de control, pels quals haureu de passar obligatòriament amb l’ajuda d’un mapa i una brúixola, amb la possibilitat d’afegir-hi proves físiques molt divertides que caldrà superar. És un recorregut molt planer, i la seva dificultat tècnica també és adaptable, de manera que el podeu fer amb el grup de gent que més gràcies us faci (família, feina, colles i comiats de solter) fomentant el treball en equip de manera entretinguda. Tot plegat seran unes quatre hores de diversió.

4

És una activitat ideal per fer amb grups familiars, fins i tot amb nens

Fotos: Guies Ama Dablam i Aventura Girona

Saltar al contingut