Cala Salguer. Diego Espada Cala Salguer. Diego Espada
BLOG

Costa Brava i Pirineu de Girona, és el millor lloc per nodrir cos i ànima

FOTÒGRAF Diego Espada. Arxiu d'Imatges PTGCB

BLOG

Costa Brava i Pirineu de Girona, és el millor lloc per nodrir cos i ànima

Foto_Clara_Antunez scaled

Gaudir a la Costa Brava i al Pirineu de Girona és inevitablement entendre que el mar i la muntanya ens defineixen, ens forgen i ens fan viure de manera plena, rica i una mica eixelebrada tot l’any.

Paisatges irrepetibles que són l’escenari d’uns productes selectes, que marquen la bona gastronomia, el tarannà i caràcter dels seus habitants.

El mar mediterrani i la muntanya es fonen de manera perfecte per oferir una vivència enogastronòmica extraordinària. L’extravagància de barrejar pollastre amb llagosta, d’embotir botifarra dolça o de farcir pomes de Girona amb carn, s’escola també per moltes de les intencions d’entendre la diversitat com a riquesa en el món del vi i l’oli d’oliva d’Argudell. 

Mirem l’entorn des de tots els prismes: terra, mar i aire. Hi trobem meravellosos camins de ronda, senders entre llacs i pobles medievals, platges d’aigua turquesa i cales perfectes per navegar amb kayak amb un fons marí preciós. Podem sobrevolar amb globus camps d’arròs i vinyes de plana i de muntanya.

Cala Canyelles Lloret de Mar. Oscar Rodbag 1

Cala Canyelles, Lloret de Mar. Oscar Rodbag. Arxiu d'Imatges PTCBG.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona disposa de pagesos, viticultors, ramaders, pescadors, apicultors… que treballen per preservar l’entorn que ens defineix i cedeixen els ingredients a altres artesans com formatgers, enòlegs, cuineres i cuiners de molt alt nivell.

Les empreses de Costa Brava i Pirineu de Girona ofereixen experiències per veure i viure la nostra gastronomia, en són exemples els tallers de cuina, passejades gastrobotàniques, turisme pesquer,  etc.

LEscala. Rafa Perez 1

L'Escala. Rafa Pérez. Arxiu d'Imatges PTCBG

Des de la revolució que va encetar el genial Ferran Adrià al Restaurant El Bulli, fins a la sofisticació i excel·lència d’El Celler de Can Roca a Costa Brava i Pirineu de Girona és el territori espanyol amb més estrelles Michelin repartides en diferents restaurants, cadascun d’una personalitat ben diferenciada. Val la pena recalcar que el Bulli s’ha reinventat amb elBulli1846, el museu del restaurant que va canviar el paradigma de la cuina moderna.

Al paisatge destaquen amb diferència els camps d’oliveres i vinyes centenàries que donen lloc a trulls i cellers amb uns olis i uns vins perfectes per acompanyar i maridar qualsevol àpat. 

Mas Vida Cistella. Joan Divi Figueras

Mas Vida, Cistella. Joan Divi Figueras. Arxiu d'Imatges PTCBG.

Per aconseguir encara més diversitat hi ha una sintonia perfecte per part dels restauradors amb les estacions de l’any i amb els productes de que cada temporada. Entendre que cada pluja, cada raig de sol i cada ventada ajudarà a un producte concret a créixer i per tant esdevenir el més gustós i atractiu possible. Una destinació per conèixer durant tot l’any i repetir-la, perquè sempre hi haurà nous espais per descobrir i noves receptes per tastar. 

Un territori anàrquic i genuí imprescindible de conèixer.

Saltar al contingut