Roses Cap de Norfeu. Xavier Arnau Roses Cap de Norfeu. Xavier Arnau
BLOG

Cinc plans per fer en família a la Costa Brava

FOTÒGRAF Xavier Arnau. Arxiu Imatges PTCBG

BLOG

Cinc plans per fer en família a la Costa Brava

emma aixala avatar

Et proposem un seguit d’activitats de camp i platja perquè els més petits de la casa passin unes hores tan divertides com enriquidores.

LEscala. Club Nautic lEscala

L'Escala. Club Nàutic l'Escala. Arxiu Imatges PTCBG

Les famílies amb criatures es troben sovint davant del dubte: què fer amb els més petits perquè el viatge sigui, també per a ells, divertit? Si arribeu a la Costa Brava amb aquesta pregunta, aquí trobareu 5 possibles respostes. 

En un país banyat pel mar Mediterrani, els clubs nàutics tenen un programa esportiu ampli i generós que cobreix moltes franges d’edat. Sigui quina sigui la població de la Costa Brava on feu estada, visiteu-los amb els vostres fills i demaneu informació. Només per posar un parell d’exemples, al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols trobareu cursos infantils de  vela lleugera, windsurf o caiac, i al Club Nàutic L’Escala, fins i tot un paquet familiar perquè sigui tota la família qui aprengui caiac, paddle surf, vela de creuer o vela lleugera. I ja posats a dir, també podeu apuntar-vos a fer una sortida per practicar eco snorkel a les illes Medes… i gaudir de l’extraordinari fons marí.

Parc Natural del Cap de Creus. Oscar Rodbag 1

Parc Natural del Cap de Creus. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG

Terra endins, també podem triar i fer el pagès o el ramader és una opció que, a més d’entretinguda, contribueix a fer que els nostres petits valorin la feina d’aquest col·lectiu. Qui saps si, fins i tot, es despertarà alguna vocació! Podeu provar-ho a Mas Casas Cruïlles, una granja familiar sostenible que té la missió de produir aliments sans i naturals i que té les portes obertes tot l’any. Hi fan visites guiades on expliquen la importància de la terra, com es cuida un ramat d’ovelles i per què són una bona recepta contra la crisi climàtica. Si creieu que als vostres fills els agradarà fer un taller de llana i aprendre les propietats, beneficis i usos d’aquesta fibra natural, local i sostenible, aquest és, també, el lloc on portar-los.

Tornem al mar per engrescar-vos a fer una passejada per una reserva natural única: el Parc Natural del Cap de Creus. De quina manera? Seguint a peu una ruta circular de gairebé 5 quilòmetres i cap dificultat tècnica amb inici i final al Coll del Canadell. Els més petits comprovaran amb els seus propis ulls com la força d’aquell vent que sovint citem els adults, la famosa tramuntana, esculpeix amb ànsia pedres i roques. I segur que també faran volar la imaginació a la Torre de Norfeu imaginant, amb l’ajuda dels més grans, històries de pirates.

Les Gavarres. Photologistics

Les Gavarres. Photologístics. Arxiu Imatges PTCBG

També són ideals per a totes les edats les excursions en ruc pel massís de les Gavarres. Aquest animal que també juga un paper molt important a favor del manteniment de finques forestals i, per tant,  en contra del risc d’incendi, és el nostre company de viatge fins a les ruïnes del mas Sala, la castanyeda d’en Llach o la Font dels Arbres. Els grans van a peu  però els menors de 10 anys sí que poden pujar damunt de l’ase. Si us estimeu més muntar a cavall, podeu mirar les opcions del Club Hípic Equus Empordà d’Albons o a la Hípica Begur Pony Park, per exemple, que planifiquen sortides de durades i nivells diferents.    

I acabem aquest petit catàleg d’activitats lúdiques i educatives per a la canalla citant una iniciativa que des de fa uns quants anys vetlla per la reproducció de la sèpia a L’Escala i L’Estartit, el Projecte Sèpia. Al marge de donar a conèixer el seu projecte científic, una visita a aquest equip d’investigadors ens permetrà saber, per exemple, què és la pesca artesanal responsable tot visitant pescadors de L’Estartit.

Saltar al contingut