ULLASTRET 3632 copia scaled ULLASTRET 3632 copia scaled
BLOG

Celebrem el Dia Internacional de les Persones amb "disCapacitat"

FOTÒGRAF Imatge del Museu d’Arqueologia de Catalunya – Ullastret (@INMEDIA)

BLOG

Celebrem el Dia Internacional de les Persones amb “disCapacitat”

L’any 1992 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat.

 A les comarques gironines, s’organitzen diverses activitats per commemorar aquesta jornada. Us en destaquem dues que podeu combinar amb altres propostes inclusives del nostre territori.

Reflexions a Girona…

El 28 de novembre MIFAS organitza a Girona la jornada matinal “Dona i discapacitat, vulnerabilitat augmentada”. La invisibilitat dels drets de les dones amb discapacitat i la protecció davant la violència són alguns dels temes que es tractaran. També hi haurà una taula rodona sobre maternitat i cura, l’espectacle de dansa “La diversa” i es podrà visitar l’exposició fotogràfica “Dones diverses”.

La tarda la podeu dedicar a recórrer la ciutat a través de les rutes culturals que proposa l’aplicació mòbil gratuïta Descobrint Girona. Dos dels itineraris, el que tracta sobre l’art urbà del festival monar’T i el dedicat a l’arquitecte Rafael Masó, són accessibles per a persones usuàries de cadira de rodes.

Casa Maso_Ebook_Diego Espada

A la Casa Masó, dues dones d’entre 70 i 90 anys contemplen les vistes de Girona des d’una finestra que dona al riu Onyar. Imatge de Diego Espada.

Al web de Girona Turisme, amb sistema de navegació accessible, hi trobareu totes les propostes, a més d’un apartat sobre turisme accessible.

…i festa a Lloret de Mar

El col·lectiu lloretenc Som Capaços, una entitat formada per persones amb discapacitat intel·lectual que organitza activitats per donar visibilitat al col·lectiu, organitza una jornada festiva per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. El 3 de desembre, la plaça de Germinal Ros de Lloret de Mar s’omplirà amb diverses activitats com ara un taller sensorial o un vermut solidari.

La jornada s’acabarà amb la proposta Com els pingüins de la Companyia La Bleda, un espectacle familiar que reflexiona sobre caminar i saber caure, la resiliència, l’esforç i la supervivència. I ja que sou a Lloret, aprofiteu per endinsar-vos en les múltiples propostes de la Capital de la Cultura Catalana 2023.

Esglesia Sant Roma_Imatge de Lloret Turisme 2

Un detall de l’església de Sant Romà de Lloret. Una cúpula revestida de mosaics acolorits de ceràmica sobresurt entre tres torres. Imatge de Lloret Turisme.

Celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat gaudint del nostre territori i descobrint propostes i serveis inclusius a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Saltar al contingut