Mas Pineda Oix. Kris Ubach. Arxiu Imatges PTCBG scaled Mas Pineda Oix. Kris Ubach. Arxiu Imatges PTCBG scaled
BLOG

Cases Rurals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

FOTÒGRAF Kris Ubach

BLOG

Cases Rurals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

SilviaRodriguez_LaChincheta 2

Què és un establiment de turisme rural i què cal tenir en compte a l’hora de triar-lo? Coneix la seva classificació i viu experiències el doble d’autèntiques a la Costa Brava o el Pirineu de Girona.

Segurament que no és la primera vegada que feu turisme rural i busqueu un allotjament. Però us heu preguntat mai de quants tipus n’hi ha i com es classifiquen? Les cases rurals a Catalunya són edificacions anteriors al 1957, ubicades en el medi rurals, dins de nuclis de població de menys de 2.000 habitants o bé aïllats (fora de nucli), i tenen una capacitat d’acollida de 2 a 20 persones. Els propietaris, sovint vinculats a la pagesia, l’agricultura o la ramaderia, ofereixen una experiència tranquil·la i en contacte amb la natura, promovent la sostenibilitat i el consum de productes locals. Tots ells són prescriptors del territori i amants de les possibilitats que t’ofereix l’entorn de les cases rurals.

La demarcació de Girona disposa de més de 750 cases rurals, tant de lloguer complet com de reserva d’habitacions, amb esmorzar elaborat amb productes de qualitat i proximitat, així com d’un munt d’activitats culturals, rutes i visites per completar una escapada d’allò més entretinguda.

Mas Alba Agroturisme TR Girona Cases Rurals scaled

Mas Alba. Agroturisme TR. Girona Cases Rurals

Rètol groc-marró, verd i espigues

A Catalunya hi ha principalment dues categories d’establiments de turisme rural: les cases de pagès o agroturisme i els allotjaments rurals.

Les primeres, propietat de ramaders o pagesos que han habilitat una part de la casa per rebre hostes, són establiments oficials i legalitzats i estan senyalitzats amb rètols de color groc-marró. Permeten als hostes experimentar la vida rural de primera mà a través de l’allotjament a masies, masoveries o cases de poble independents o compartides. Aquestes ofereixen des de l’esmorzar fins a activitats com visites a granges o tallers gastronòmics, amb l’objectiu de compartir la cultura agrària i les tradicions locals.

El Reixac TR Casa Rural Ripolles Girona Cases Rurals

El Reixac. TR Casa Rural Ripollès. Girona Cases Rurals

D’altra banda, els allotjaments rurals, són establiments legalitzats i indicats amb rètols verds “TR”. Inclouen també cases de poble, masies i masoveries, que són cases rurals disponibles sota un règim de lloguer complet, ideals per a estades en família o amb amics, proporcionant privacitat i accessibilitat a comoditats com piscina o barbacoa.

Mas Ametller Cases rurals Baix Emporda Girona Cases Rurals scaled

Mas Ametller. Cases rurals. Baix Empordà. Girona Cases Rurals

Totes les tipologies es diferencien també per categories d’espigues, basades en la qualitat de les instal·lacions i serveis, amb establiments que varien d’1 a 5 espigues, depenent de la qualitat de les seves instal·lacions, equipaments i serveis. Les cases rurals també exhibeixen la seva categoria a les seves pàgines web o a les pàgines web de les Associacions i Gremis que formen part.

Si vols gaudir de les cases rurals a la Costa Brava o el Pirineu de Girona com mai ho has fet, pots entrar al portal del turisme rural de les comarques de Girona Cases Rurals, que agrupa una gran part de cases rurals de la província, per viure una experiència d’allò més autèntica.

Saltar al contingut