GOLF_012 GOLF_012
BLOG

Caldes de Malavella, un brollador de benestar

BLOG

Caldes de Malavella, un brollador de benestar

avatar Bibiana Motos
  • Escrit per: Bibiana Motos
  • Apassionada de la comunicació i dels paisatges bonics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

  • Data: 10/08/2020
  • Etiquetes:

És un espai perfecte per omplir-se de salut i benestar, cercar l’estabilitat emocional i la vida contemplativa.

Caldes de Malavella, situada a mig camí de la Costa Brava i la Serra de les Guilleries, és un territori ple de contrastos i tradicions. A banda del seu patrimoni i la seva riquesa arquitectònica que plasma el pas de totes les civilitzacions que hi han viscut al llarg dels segles, Caldes de Malavella és un brollador de benestar. En una mateixa vila es pot gaudir de les propietats de les seves aigües termals mil·lenàries, degustar la gastronomia de proximitat, fer esport en el millor resort de golf d’Europa o bé gaudir de la natura recorrent els més de 140 km de rutes de senderisme de les quals disposa.

És un espai perfecte per omplir-se de salut i benestar, cercar l’estabilitat emocional i la vida contemplativa, i tot això en un entorn natural que convida als seus visitants a viure una experiència del tot transformadora.

Les aigües de Caldes de Malavella

Si el que busques és relax, hi ha un motiu pel qual aquesta és la destinació perfecta: les aigües termals. El termalisme s’ha configurat en aquest territori com un dels principals símbols d’identitat al llarg dels segles, sobretot per les seves propietats curatives i els seus tractaments hidroterapèutics.

Caldes de Malavella sempre ha gaudit de les surgències d’aigües termals que baixen des de 1000 metres d’altitud adquirint les seves propietats mineromedicinals durant el transcurs del seu descens.

Tant és així que els romans, coneixedors dels beneficis d’aquesta aigua es varen establir a Caldes de Malavella atorgant-li el nom de “Aquae Calidae”. Aquestes aigües calentes i carbonitzades les recullen els embotellaments i diversos equipaments del municipi, com és el cas del Balneari Vichy Catalan.

Balneari Vichy Catalan Caldes de Malavella. Karel Noppe. Arxiu Imatges PTCBG 1

Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella. Karel-Noppe.

Molt més que un balneari

A banda de l’allotjament i els seus serveis de termalisme, el Balneari Vichy Catalan compta amb una total tranquil·litat i un entorn natural ple de calma. El seu jardí i els espais comuns guarden anys d’història, fins i tot l’edifici s’ha considerat patrimoni arquitectònic de Catalunya, i compta també amb una piscina exterior i altres elements que converteixen aquest hotel en un temple de benestar.

Balneari Vichy Catalan. Caldes de Malavella. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG 1

Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella. Karel-Noppe.

A través de l’aigua termal mineromedicinal, l’hotel ofereix una gran diversitat de tractaments de cura corporal i de bellesa. La realitat és que són moltes les persones de diverses edats i interessos les que gaudeixen de l’Spa i el circuit termal del balneari. En aquest espai els seus visitants poden viure una experiència del tot reconfortant, desconnectar del dia a dia i regalar-se una estona de benestar.

Captura de Pantalla 2020 07 30 a les 10.14.16

Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella. Karel-Noppe.

Els seus tractaments especials, com el programa antiestrès i el programa depuratiu, són alguns dels més demandats, amb la capacitat d’aportar un relax generalitzat als seus clients i reduir l’estrès o el malestar a través de massatges i altres disciplines. Saunes, inhalacions, dutxes a pressió, dutxes horitzontals, massatges, embolcalls de parafangs i parafines, drenatges limfàtics, tractaments d’aprimament o reafirmants, i moltes altres teràpies vinculades a la bellesa i al benestar són tot el que pots trobar en aquest equipament.

Captura de Pantalla 2020 07 30 a les 10.14.44

Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella. Karel-Noppe.

Al Balneari Vichy Catalan també es pot gaudir de diversos menús equilibrats, elaborats amb producte de mercat i proximitat, fent realitat allò de ‘’som el que mengem’’. Una alimentació sana és sinònim de salut física i emocional.

Un entorn natural privilegiat

La comarca de la Selva compta amb un entorn natural de gran riquesa, per aquells a qui els hi interessa l’esport moderat: des del punt anomenat ‘’km0’’, situat sobre la font termal de la Mina, es poden gaudir de més de deu rutes de senderisme i de BTT que recorren el paisatge de la zona.

La Ruta de les Ermites, per exemple, cobra un especial interès per aquells que volen descobrir els seus arbres mil·lenaris, boscos replets de rius i fantàstiques vistes a la comarca. Tant és així que l’Ajuntament del municipi ha realitzat un inventari d’arbres singulars i d’interès local que recull les seves característiques, dimensions, la seva història i altres aspectes destacats que proposen diverses actuacions per a conservar-los. No és estrany, doncs, que en aquesta zona es facin diverses activitats relacionades amb els banys de bosc i altres teràpies curatives. Els seus boscos de gran qualitat paisatgística es caracteritzen per les seves propietats medicinals, capaços de prevenir malalties o complementar altres tractaments de salutL’Associació Sèlvans és l’encarregada de dur a terme diversos Banys de Bosc a Can Fornaca, un espai natural on es respira la pau i tranquil·litat que busquen els seus visitants.

Captura de Pantalla 2020 07 30 a les 10.26.01

Associació Sèlvans

Girona.

Una destinació revitalitzadora

A Caldes de Malavella són conscients del patrimoni del qual disposen i per això tenen l’objectiu de seguir cercant noves experiències turístiques i crear un viatge respectuós amb el medi ambient, sostenible, amb la idea de consolidar un destí perfecte per a la desconnexió i el retrobament amb un mateix en un entorn natural idíl·lic. Sens dubte tota la seva oferta de serveis i equipaments convida a la recerca de la salut personal amb l’objectiu final de trobar l’equilibri emocional i corporal.

Balneari Vichy Catalan Caldes de Malavella. Maria Geli i Pilar Planaguma. Arxiu Imatges PTCBG

Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella. Karel-Noppe.

‘’Malavella’t Caldes, vila termal’’: aquest és l’eslògan del municipi i, de fet, amb tot el que hem explicat, podem entendre perfectament aquest joc de paraules amb el suggerent ‘’meravella’t’’ i, jugant també amb els colors blaus que fan referència a l’aiguaels vermells que reflecteixen la temperatura d’aquesta, el termalisme i el vulcanisme de la zona, i el color verd que evoca la natura i el turisme actiu del territori.

Sens dubte, Caldes de Malavella és una barreja perfecta de benestar, salut, turisme actiu i natura. Si no vols perdre’t cap de les seves activitats i serveis relacionats amb el turisme de salut i benestar podràs seguir-los a Facebook (@turismecaldes) a Twitter (@Turisme_Caldes) i a Instagram (@visit_caldes), o a través també de les nostres xarxes socials Costa Brava Pirineu.

Saltar al contingut