visita termes romanes festa major caldes de malavella visita termes romanes festa major caldes de malavella
BLOG

5 visites que us permetran descobrir una Selva desconeguda

BLOG

5 visites que us permetran descobrir una Selva desconeguda

Aquest post us proposa 5 visites guiades que us permetran descobrir part de la comarca de la Selva desconeguda, de la mà d’Atri, Cultura i Patrimoni.

Aquestes activitats formen part del cicle de visites d’aquest any que Atri ha titulat Tria quina Selva vols descobrir!. Les que us proposarem són experiències perfectes per a parelles, famílies i amics que desitgin descobrir els secrets del seu país. Les activitats són presencials i de proximitat, amb grups reduïts per tal que l’experiència sigui més intensa i més plaent i per donar espai a la participació i la interacció dels visitants. Cap de les visites són aptes per a persones amb mobilitat reduïda.

osor arxiu atri cultura i patrimoni slu

Osor Medieval: Quan manaven les dones

Osor és un poble de postal, situat en un entorn idíl·lic, al bell mig de les Guilleries. L’itinerari de la visita transcorre pels carrers d’aquesta vila medieval carregada d’història. Coneixereu la Torre de Recs, el Pont Vell i les seves cases antigues i, durant la visita, descobrireu alguns fets històrics singulars, com ara que sota el domini del poderós Vescomtat de Cabrera, al segle XV, al poble hi manaven les dones. Aquesta activitat, que dura 1 hora i mitja, est`à disponible durant tot l’any per a grups amb reserva prèvia.

angles arxiu atri cultura i patrimoni slu

Curiositats i Patrimoni del Barri Vell d’Anglès

La vila vella d’Anglès, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), és on es troben els principals atractius d’aquesta visita. Els participants descobriran les històries i llegendes relacionades amb alguns racons de la vila, i obtindran la resposta a enigmes tals com què en queda del castell d’Anglès que va formar part de l’extens Vescomtat de Cabrera? És cert que àngels i bruixes convivien en aquesta vila? Aquesta activitat també dura 1 hora i mitja i est`à disponible durant tot l’any per a grups amb reserva prèvia.

caldes romana atri cultura i patrimoni slu

Caldes romana i medieval

Caldes de Malavella va ser una de les poques ciutats romanes de Catalunya. Les seves termes són un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines. La visita a les termes la guiarà l’arqueòleg i historiador Joan Llinàs , de la mà del qual els participants descobriran les restes arqueològiques de l’antiga Aquae Calidae i passejaran pel nucli antic per saber com era la ciutat romana ara fa dos mil anys i com es va transformar en una vila medieval emmurallada, tot descobrint la seva història medieval i les seves llegendes. Aquesta activitat, que dura 1 hora i mitja, est`à disponible durant tot l’any per a grups amb reserva prèvia.

castells vescaomtat cabrera arixu atri cultura i patrimoni slu

Castells del Vescomtat de Cabrera

Una visita als castells medievals de Torcafelló (Maçanet de la Selva) i Sant Iscle (Vidreres), tots dos pertanyents al Vescomtat de Cabrera, de la mà de l’arqueòleg que dirigeix les excavacions de les restes és un veritable luxe. El castell de Torcafelló va ser construït pels volts de l’any 1080, documentat des del 1106 i va funcionar entre els segles XI i XIII, mentre que el castell de Sant Iscle, també romànic, data del segle XII. La visita, en estar situats els castells a dos municipis diferents, dura 3 hores (desplaçament en els cotxes particulars dels propis visitants inclòs). Aquesta activitat est`à disponible durant tot l’any per a grups amb reserva prèvia.

castell_romanic_santa coloma de farners arxiu atri cultura i patrimoni slu

Descoberta del castell i l’ermita de Farners

Dalt d’un turó, també en plenes Guilleries, s’hi troba el castell de Farners. Datat al segle XI, per tant d’estil romànic, és un dels més ben conservats de la Selva, una comarca en la qual hi abunden les fortificacions. Als peus del turó s’hi troba la capella romànica que originàriament formava part del conjunt fortificat, però al segle XVIII es va convertir en el santuari de Farners, un centre de devoció local i comarcal, i escenari d’aplecs i tradicions. Aquesta activitat, que dura 1 hora i mitja, est`à disponible durant tot l’any per a grups amb reserva prèvia.

Saltar al contingut