Malniu Meranges. Alvaro Sanz 4 Malniu Meranges. Alvaro Sanz 4
BLOG

5 Plans en família al Pirineu de Girona

FOTÒGRAF Alvaro Sanz. Arxiu Imatges PTCBG

BLOG

5 Plans en família al Pirineu de Girona

emma aixala avatar

Un tren singular, volcans adormits, un parc de neu, un bosc encantat i una granja de vaques molt especial. Sigui quin sigui el pla triat, l’èxit està assegurat.

I comencem explicant que pares i fills gaudiran com mai del viatge amb el Cremallera de Núria que surt de l’estació de tren de Ribes de Freser o del petit poble de Queralbs, una mica més amunt. Juntament amb el de Montserrat, és un ferrocarril únic a l’estat.

Recorre 12 quilòmetres i supera 1.000 metres de desnivell en només 40 minuts i oferint unes vistes increïbles d’aquesta vall del Ripollès. El cremallera és tan especial com el lloc on ens deixa, el Santuari de Núria, un paratge envoltat de muntanyes mítiques, de camins fàcils de seguir amb el picnic a la motxilla, banyat per un llac extraordinari on aturar-se a reposar o a jugar, i amb una oferta hotelera i de restauració ben completa. Un pla ideal per un dia… o per tants com es vulgui.    

Vall de Nuria. Vall de Nuria

Vall de Núria. Vall de Núria. Arxiu Imatges PTCBG.

Igual d’atractiu és descobrir en família la formació dels volcans. A La Garrotxa els coneixen tant bé que des de fa un temps han apostat per un centre de divulgació fabulós. És l’Espai Cràter, es troba als peus del volcà Montsacopa de la ciutat d’Olot i explica de manera visual, interactiva i atractiva l’origen d’un volcà, les seves parts i com es creen les erupcions. És especialment indicat a partir dels 7 o 8 anys i també s’hi fan tallers per començar a encuriosir els més petits. L’efecte secundari de la visita és inevitable: les ganes de veure’ls i trepitjar-los personalment. Res més fàcil de resoldre, que per això està la ruta dels volcans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Espai Crater Olot. Joan Divi 3

Espai Cràter, Olot. Joan Diví. Arxiu Imatges PTCBG.

Precisament al cor d’aquest parc, i dins el terme municipal de Santa Pau, hi ha una altre pla per fer en família que no deixarà ningú indiferent. En primer lloc perquè és una granja de vaques en una finca extraordinària, en segon lloc perquè s’hi explica l’elaboració de productes làctics, gelats i melmelades, i en tercer lloc perquè va més enllà d’un projecte empresarial. La Fageda és una iniciativa social que va arrencar l’any 1982 per donar sortida laboral a persones de la comarca afectades per malalties mentals. I és precisament gràcies a visites com la nostra, adaptada a persones amb mobilitat reduïda i a cotxets de bebès, que el seu projecte segueix ben viu i amb bones (i delicioses!) perspectives de futur. 

Joanetes. Toni Vilches 4

Joanetes. Toni Vilches. Arxiu Imatges PTCBG.

Si el que teniu és ganes de caminar i imaginar llegendes fantàstiques, us convidem a Les Roques Encantades de Sant Feliu de Pallerols, a la mateixa Garrotxa. És una fageda increïble que mereix una visita tot l’any però la tardor i l’hivern la cobreixen d’un to fabulós, misteriós, enigmàtic. Pertot hi ha arbres altíssims que van perden les fulles, roques grans aquí, roques gegants allà, coves on amagar-se… i, alerta, potser algun follet!

Tanquem aquest catàleg d’idees familiars pel Pirineu gironí a La Cerdanya, sempre generosa amb els més petits. I és que més enllà de l’atractiu estany de Puigcerdà, habitat per peixos, ànecs i cignes, o del parc infantil Schierbeck que hi ha a tocar, nens i nenes tenen reservat un espai lúdic i divertit on familiaritzar-se amb els esports de neu. Són el Parc de Neu i el Parc Infantil de l’estació d’esquí de La Molina, i el Jardí de Neu i la Caseta dels Nens de l’estació de La Masella, instal·lacions adequades i protegides. Diversió i tranquil·litat a parts iguals.

Sant Feliu de Pallerols. Rafael Lopez Monne

Sant Feliu de Pallerols. Rafael López - Monné. Arxiu Imatges PTCBG.

Saltar al contingut