Lloret de Mar. Oscar Rodbag 1 1 Lloret de Mar. Oscar Rodbag 1 1
BLOG

12 Petites Cales per gaudir fora de temporada

FOTÒGRAF Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG.

BLOG

12 Petites Cales per gaudir fora de temporada

emma aixala avatar

Pentinem les costes de La Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà

Perquè veuràs sortir el sol, perquè veuràs com es pon, perquè queda a recer del vent, per les vistes fantàstiques que té, per la tonalitat del seu fons… Et plantegem mil i una raons per descobrir aquest mapa del tresor.  

Cala Sa Futadera (Tossa de Mar, La Selva). No és estrany que els antics grecs desembarquessin a la nostra costa si des del mar veien paradisos com aquest. Ells van fer-ho per mar, nosaltres ho farem per terra i la caminada valdrà la pena perquè al tram final, just al peu dels esglaons que ens baixaran a la platja, se’ns desplegarà un oasi verge de colors maragda i turquesa de bellesa infinita.

Cala Sa Boadella (Lloret de Mar, La Selva). Té tots els atractius d’una cala salvatge: arena clara, aigües netes, roques grans i pins d’un verd elèctric per tot arreu. I un grup de roques imponents que converteix la cala en dues petites platges. És ideal per aprofitar l’agradable sol del matí i si bé s’ha de caminar uns minuts per arribar-hi, el sender travessa una agradable pineda.

Cala Sa Caleta (Lloret de Mar, La Selva). Aquesta petita cala es troba als peus del Castell d’en Plaja i sempre té un grapat de petites barques de pescadors ben endreçades a la sorra. La imatge és bonica, gairebé de conte, i només per això ja val la pena anar-hi. Si a més el que volem és fer un tram del camí de ronda fins a Tossa de Mar, som al lloc idoni perquè tot just comença aquí.

Cala Futadera Tossa de Mar. Ajuntament

Cala Futadera, Tossa de Mar. Ajuntament. Arxiu Imatges PTCBG

Cala Roques Planes (Calonge, Baix Empordà). Sorprende a todos por las rocas que emergen de sus aguas cristalinas. Son grandes, redondeadas, cómodas y cálidas, y visitantes y bañistas las escalan, se tumban en ellas, saltan desde ellas, leen y juegan a encontrar figuras escondidas en sus formas esculpidas por el agua y el viento de un modo caprichoso. Se llega a ella por el sur y por el norte por los caminos de ronda.  

Cala Estreta (Palamós, Baix Empordà). Al cabo de un rato caminando, distinguimos dos finísimas líneas de arena siguiendo la falda de la montaña y la orilla del mar. Hemos llegado a nuestro destino, una pequeña y maravillosa cala de aguas transparentes donde podemos pasar horas ajenos al ruido mundanal. Para muchos, es el escenario perfecto donde pasar la noche y asistir al espectáculo de la salida del sol.  

Cala S’Eixugador (Begur, Baix Empordà). Por las imágenes que encontraréis de esta cala en la red podríais pensar que se trata de un lugar de difícil acceso. Nada más lejos de la realidad, solo hay que bajar hasta la playa de Sa Tuna y seguir unos minutos el camino de ronda hasta el mirador de madera y Sa Punta des Plom. Bienvenidos a este pequeño oasis transparente de 50 metros de largo.   

Cala Ferriol (L’Estartit, Baix Empordà). Al final del camino que nos lleva a esta pequeña cala de guijarros encontramos un encuadre fotográfico precioso: una pared de piedra a la derecha, una pared de piedra a la izquierda y un pequeño conjunto de piedras emergiendo del agua, justo en medio. Un descubrimiento inolvidable.

 

Cala de Roques Planes Sant Antoni de Calonge. Jaume Campderros

Cala de Roques Planes, Sant Antoni de Calonge. Jaume Campderros. Arxiu Imatges PTCBG.

Cala Guillola (Cadaqués, Alt Empordà). Les cales petites esquitxen el Cap de Creus i aquesta la trobareu al nord de Cadaqués. Petita, de pedres i d’aigües transparents fins a l’ànima, és ideal per als amants de les caminades prèvies però també per als qui s’estimen més deixar el vehicle no gaire lluny.   

Cala Portaló (Cadaqués, Alt Empordà). A poca estona del far del Cap de Creus i, per tant, en un paisatge rocós i eixut propi d’aquest espai natural, hi ha aquesta cala verge. Un bonic braç d’aigua de mar que entra terra endins de manera sinuosa, poc a poc i sense pressa.

Cala Taballera (El Port de la Selva, Alt Empordà). Més ampla i oberta, curulla de pedres i còdols, i d’aigües excel·lents, així és aquesta cala d’El Port de la Selva requereix una bona caminada a través del sender de llarg recorregut que cus tot el Pirineu, el GR11. 

Cadaques Cala Jugadora. Jaume Campderros 1

Cadaqués, Cala Jugadora. Jaume Campderros 1. Arxiu Imatges PTCBG.

Cala Bramant (Llançà, Alt Empordà). Les parets de pedra que l’envolten, que la protegeixen, que li dissenyen i que la sostenen sota l’aigua li donen l’aparença de piscina natural, més que no pas d’una cala. Imprescindible capbussar-s’hi si es viatja a Llançà.

Cala de les Tres Platgetes (Portbou, Alt Empordà). Sota la protecció d’un enorme penya-segat es troba aquesta cala a la qual s’hi arriba en 10 fàcils minuts pel camí de ronda. El bany tranquil i les vistes a la badia estan assegurades. 

Llanca. Maria Geli Pilar Planaguma 1

Llançà. Maria Geli - Pilar Planagumà 1. Arxiu Imatges PTCBG

Saltar al contingut